Lounais-Häme Forssa

Forssan kaupungin tontit sähköiseen aikakauteen – Myönteisen päätöksen tontin varaukseen voi saada tunnissa

Forssan vapaiden tonttien tiedot löytyvät pian kootusti kaupungin nettisivuilta. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan vapaiden tonttien tiedot löytyvät pian kootusti kaupungin nettisivuilta. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunki ottaa maanantaina alkavan viikon aikana käyttöön Trimblen sähköisen tonttien julkaisu- ja hakupalvelun.

– Sähköisen palvelun tarkoituksena on koota yhteen ja samaan paikkaan mahdollisimman paljon tonttia koskevia tietoja, kuten esimerkiksi tontti- ja kaavatiedot, jotka tähän saakka ovat olleet hajallaan, ja joita ei välttämättä ole edes ollut julkisesti saatavilla internetistä, toteaa kaupungingeodeetti Aki Härmä.

Etenkin tontin varaaminen nopeutuu vahvaa tunnistautumista vaativan tonttipalvelun avulla. Esimerkiksi kotisohvalta käsin jätettyyn tonttivaraukseen on Härmän mukaan mahdollista saada myönteinen varauspäätös kynnysehtojen täyttyessä jopa tunnissa, tosin virka-ajan puitteissa.

 

Mikäli tonttia varaavalla ei ole mahdollisuutta sähköiseen tunnistautumiseen, pystyy tonttivarauksen aina jättämään perinteisellä tavalla, eli tulemalla henkilökohtaisesti kaupungintalolle tai täyttämällä internetissä olevan varauslomakkeen.

Myös yritykset voivat varata tontin tonttipalvelun kautta, joskaan sähköinen tunnistautuminen ei vielä ole mahdollista.

Sähköinen tonttipalvelu löytyy Forssan kaupungin nettisivuilta tai suoraan tästä linkistä.

 

Palvelun käyttö vaatii ilmaisten käyttäjätunnusten hankkimista. Sivustolta löytyvät tähän yksityiskohtaiset ohjeet.

– Jos asiassa tulee kysymyksiä, voi olla yhteydessä maankäyttöpalvelujen tonttitiimiin eli kaupungingeodeettiin, maankäyttöinsinööriin tai kiinteistörekisterinhoitajaan, Härmä toteaa.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic