Lounais-Häme Forssa

Vaalien jälkipyykki: Emmi Lintonen ja Eino Järvinen menettävät puheenjohtajuudet

Emmi Lintonen ja Eino Järvinen sivuun puheenjohtajan tehtävistä. Tapio Talikainen aloittaa Loimijoen Kuntapalvelut oy:n puheenjohtajana. Ilkka Joenpalo Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n puheenjohtajaksi.
Emmi Lintonen (vas.) ja Eino Järvinen joutuvat luopumaan hallituspaikoista Forssan kaupungin omistamissa yhtiöissä. Kuva otettu Forssan kaupunginvaltuuston kokouksessa 13.2.2017. Kuva: Tapio Tuomela
Emmi Lintonen (vas.) ja Eino Järvinen joutuvat luopumaan hallituspaikoista Forssan kaupungin omistamissa yhtiöissä. Kuva otettu Forssan kaupunginvaltuuston kokouksessa 13.2.2017. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunginhallituksella oli tiistai-iltana käsiteltävänään pykälät, joissa laitettiin uusiksi sosialidemokraattien edustus kaupungin osin omistamien yhtiöiden hallituksissa.

Kaupunginhallitus esittää Loimijoen Kuntapalvelut oy:n (Loiku) yhtiökokoukselle uutta puheenjohtajaa ja uutta hallituksen jäsentä. Näin ollen Loikun puheenjohtajuus siirtyy Emmi Lintoselta Tapio Talikaiselle ja Eino Järvisen tilalle hallitukseen tulee Kirsi Laine-Mäki.

Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n uudeksi puheenjohtajaksi kaupunginhallitus ehdottaa Ilkka Joenpaloa. Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 21.5.

Kaupunginhallitus oli päätöksissään yksimielinen.

Nimitysasiat tulivat kaupunginhallituksen käsittelyyn sen jälkeen, kun Forssan Työväenyhdistyksen johtokunta oli antanut omat jäsenehdotuksensa.

Järjestelyn taustalla on Forssan sosialidemokraattien riidat, minkä seurauksena Forssan Työväenyhdistys ei enää viime syksynä mahtunut kahden leirin kodiksi. Demarit hajosivat kahtia, ja Forssan Työväenyhdistyksen rinnalle perustettiin Tyykikylän demarit -yhdistys, johon Lintonen ja Järvinen sekä viisi muuta kaupunginvaltuutettua siirtyivät.

Ennen tätä näkyviä riitoja aiheutti eduskuntavaalien ehdokasasettelu. Forssan Työväenyhdistys oli yhden paikallisen ehdokkaan kannalla. Myös seudun muut työväenyhdistykset olivat tukemassa Kaisa Lepolaa.

Hämeen vaalipiirin 12 ehdokasta valitaan Hämeen sosialidemokraattien jäsenäänestyksessä, jossa sekä Lepola että Lintonen äänestettiin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Lepola ylsi varakansanedustajaksi jääden kansanedustajan paikasta 123 äänen päähän.

 

Forssan Työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Matti Uutela toteaa, että periaatepäätökset henkilövaihdoksista tehtiin jo syksyllä kahtiajaon jälkeen.

– Oli selvää, etteivät Työväenyhdistyksen aikana saadut edut säily, varsinkaan kun emme ole päässeet yhteisymmärrykseen. Päätökset tehtiin nyt, kun yhtiökokoukset tulivat ajankohtaisiksi.

Demariyhdistykset ovat edelleen samaa valtuustoryhmää ja pyrkivät tekemään yhteistyötä valtuustoryhmänä. Uutela luonnehtii yhteistyötä yleisellä tasolla kuitenkin vaikeaksi.

Molempien yhtiöiden hallitukset pysyvät muutoin ennallaan. Loimijoen Kuntapalvelujen hallitus on tosin saamassa seitsemännen jäsenen, kun osaomistajat Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä ja Humppilan kunta saavat yhteisen hallituspaikan. Forssan kaupunki omistaa yhtiön osakkeista 59,2 prosenttia, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä 40 prosenttia.

Kaupunginhallitus päätti edelleen, että kaupunginhallitus käsittelee Loikun hallituksen jäseniksi nimettäviä ehdokkaita vuosittain. Nykyinen hallitus valittiin vuonna 2017 kaudelle 2017–2021.

Loimijoen Kuntapalvelut järjestää osakkeenomistajilleen ateria-, puhtaus- ja talouspalveluja. FL

 

Lisätty klo 19.30 Matti Uutelan kommentit.

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic