Lounais-Häme Forssa

Forssan kaupunginhallitus antoi lisäaikaa Baggerla oy:lle rakennusvelvoitteen täyttämiseen

Forssalainen Baggerla oy (Jokioisten Maanrakennus oy) sai Forssan kaupunginhallitukselta kolme vuotta lisäaikaa rakentamisen aloittamiseksi ja rakennusvelvoitteen täyttämiseksi teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueellaan.

Baggerla oy omistaa yhtiöjärjestelyjen myötä Forssan kaupungin vuonna 2013 myymän 17,8 hehtaarin korttelialueen Ratasmäestä.

Kauppakirjassa yritys sitoutui uudisrakentamiseen tontilla viiden vuoden kuluessa asemakaavan voimaantulosta. Kahdeksan vuoden kuluessa tontin rakennusoikeudesta piti olla käytettynä vähintään puolet. Yritys on sitoutunut myös rakentamaan alueelle kaksi katua. Kaupunki on puolestaan sitoutunut osoittamaan yritykselle maa-ainesten läjityspaikan.

Yritys on esittänyt kaupungille, että kauppakirjasta poistettaisiin kokonaan rakentamisvelvoite. Perusteluina esitetään läjityspaikan käyttöä koskevat ongelmat sekä kaavan toteuttamiseksi tehtyjen suunnitelmien toteuttamisvaikeudet.

Kaupunki ei lähtenyt poistamaan rakentamisvelvoitetta vaan kaupunginhallitus päätti, että yhtiölle myönnetään kolme vuotta lisäaikaa rakentamisen aloittamiseen ja rakentamisvelvoitteen vähimmäismäärän käyttämiseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic