Lounais-Häme

Forssan kaupunginhallitus puolsi monitoimikeskusta – valtuusto tekee päätöksen viikon kuluttua

Forssan kaupunginhallitus päätyi kahden äänestyksen jälkeen esittämään kaupunginvaltuustolle, että Tölön koulun ja Yhtiönkadun väliselle alueelle rakennettaisiin monitoimikeskus.

Molemmat äänestykset voittanut Jouko Haonperän (kok.) esitys oli liikuntasalia lukuun ottamatta samanlainen kuin kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen alkuperäinen päätösesitys. Haonperä esitti, ettei liikuntasalin kokoa määritellä tässä vaiheessa, vaan vasta monitoimikeskuksen suunnittelun yhteydessä.

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta esitti viikko sitten, että monitoimikeskukseen rakennettaisiin 1 470 neliömetrin liikuntasali. Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi esitti kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että monitoimikeskukseen rakennettaisiin 640 neliömetrin liikuntasali lähinnä uuden koulun ja päiväkodin tarpeisiin.

Kokouksessa Haonperän esitys voitti äänin 0–8. Kolme hallituksen jäsentä ei äänestänyt.

 

Toisessa ja ratkaisevassa äänestyksessä olivat vastakkain Haonperän ja Johanna Häggmanin (kesk.) esitykset. Häggman esitti Ilkka Joenpalon (sd.) kannattamana, että kunnanjohtajan esitys hylätään kokonaisuudessaan, ja päätetään peruskorjata Kuhalan ja Tölön koulukiinteistöt sekä Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkodit.

Haonperän esitys voitti äänin 8–3. Haonperän esitystä kannattivat Matti Luostarinen (ps.), Minna Penttilä (kok.), Jaana Lähteenkorva (kok.), Kaisa Lepola (sd.), Tarja Rajahalme-Tahvanainen (sd.), Matti Uutela (sd.) ja Janne Nieminen (vas).

Häggman, joka jätti päätöksestä eriävän mielipiteen, sai taakseen Joenpalon ohella Timo Norrin (kesk.).

 

Kaupunginhallitus esitti monitoimikeskukseen liittyen valtuustolle myös, että kaupunginhallitukselle sekä tekniselle ja ympäristötoimelle annettaisiin tehtäväksi valmistella tarvittava kaavamuutos Tölön alueella.

Lisäksi kaupunginhallitus oikeutti talousjohtaja Leena Järvenpään järjestelemään korkosuojaukset 20 vuodeksi otettaville yhdelle tai useammalle, yhteensä 20 miljoonan euron lainalle. Lainasumma nostettaisiin vuosina 2020–2021 sillä edellytyksellä, että valtuusto hyväksyy monitoimikeskuksen rakentamisen.

Forssan kaupunginvaltuusto kokoontuu päättämään esitetystä monitoimikeskuksen rakentamisesta ensi maanantaina. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic