Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan kaupungintalo on heinäkuussa hiljainen, mutta yhdessä huoneessa ovi käy ja puhelin pirisee

Seudullisessa rakennusvalvonnan kesäpäivystyksessä on ollut vilkasta.
Rakennustarkastaja Marko Pääjärvellä on ollut Forssan kaupungintalon kesätauolla kosolti tehtävää rakennusvalvonnan päivystyksessä. Kuva: Petri Ojanen
Rakennustarkastaja Marko Pääjärvellä on ollut Forssan kaupungintalon kesätauolla kosolti tehtävää rakennusvalvonnan päivystyksessä. Kuva: Petri Ojanen

Vaikka Forssan kaupungintalossa on ollut heinäkuun kiinniolon vuoksi varsin hiljaista, vipinää on ollut Forssan seudun kuntien rakennusvalvonnan päivystyksessä.

– Vilkasta on ollut siihen nähden, kun nyt on monta kuntaa yhtä tarkastajaa kohden, sanoo rakennustarkastaja Marko Pääjärvi.

Forssan kaupungintalolle keskitettiin tämän vuoden alusta seudun kuntien eli Forssan lisäksi Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kuntien rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun tehtävät.

Parin viime viikon kokemukset osoittavat, että seudulliselle rakennusvalvonnan päivystyksellä on kovin kysyntää. Päivystys jatkuu 27. heinäkuuta asti, jolloin kaupungintalo avaa taas normaalisti ovensa.

Seudullisen rakennusvalvonnan päivystykseen on tullut erilaisia yhteydenottoja noin parikymmentä päivittäin.

– Asiakkaat ovat olleet tietoisia, että on joku, joka pystyy palvelemaan, Pääjärvi toteaa.

Kuntalaiset ovat jättäneet rakennusvalvontaan rakennuslupahakemuksiaan ja kyselleet paljon jätevesiremonteista, kun lopullinen määräaika kolkuttaa ovella.

Lisäksi myönnettyihin rakennuslupiin liittyen on tehty myös päivystysaikana katselmuksia ja lopputarkastuksia.

– Kaikki on pyritty hoitamaan, Pääjärvi sanoo.

– On varmasti rakentajille hyvä, että rakennusvalvonnasta löytyy joku paikalta, kun kesä on rakentamisen aikaa.

Hikistä puhdetta päivystyksessä on lisännyt se, että kaupungintalolla on käynnissä ilmanvaihtoremontti. Raikasta ilmaa saa sentään ikkunasta ja katselmuskäynneillä.

Katselmuksissa kaupungintalon ulkopuolella on mennyt joskus koko päivä.

Kilometrejä ja aikaa on kulunut, kun Tammelan perukoilta on saanut ajaa suoraan Humppilan kulmakunnille.

Rakennuslupien myöntäminen alkaa taas elokuussa. Isommat rakennusluvat menevät kunnissa normaalisti aikanaan lautakuntakäsittelyyn.

Vaikka rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun tehtävien hoidosta vastaa nykyisin Forssan kaupunki, kunnissa toimivat edelleen omat rakennusvalvontaviranomaiset kuten lautakunnat ja jaokset.

Yhteisessä rakennusvalvonnan vahvuudessa on tällä hetkellä vain kaksi rakennustarkastajaa, kun kolmas rakennustarkastaja siirtyi muihin tehtäviin eikä uutta ole vielä valittu. Päivystys on kolme viikkoa yhden rakennustarkastajan varassa. Apuna on lupasihteerin työpanos. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic