Lounais-Häme Forssa

Forssan kaupunki edellä energiansäästötavoitettaan – Led-valaistusuusinnat yksi säästökeinoista

Forssa pyrkii myös uuden energiatehokkaan teknologian käyttöönottoon ja lisäämään uusiutuvien energialähteiden käyttöä.
Forssan kapunki on onnistunut hyvin energiansäästötoimissaan. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan kaupunki on onnistunut hyvin energiansäästötoimissaan. Kuva: Tapio Tuomela

Energiatehokkuussopimukseen liittyneet yritykset ja kunnat sitoutuvat pienentämään energiankulutustaan 7,5 prosenttia (2551 MWh) vuoteen 2025 mennessä. Välitavoitteena on 4 prosentin (1360 MWh) energiansäästö vuoteen 2020 mennessä.

Forssassa saavutettu säästö vuoden 2019 loppuun mennessä oli 5,2 prosenttia, joten Forssan kaupunki on edellä säästötavoitetta. 7,5 prosentin säästötavoitteeseen vuoden 2025 loppuun mennessä on matkaa vielä 776 MWh, joka vastaa noin 40 omakotitalon vuosittaista energiankulutusta.

Vuoden 2019 säästötoimenpiteet olivat kaupungin tiedotteen mukaan kaupungintalon ilmanvaihtoremontin toinen vaihe, katuvalaistuksen led-valaistusuusinnat, Feeniksin led-valaistusuusinta ja Keskuskoulun led-valaistusuusinta.

Kaupunki aikoo sitoutua myös uusiin toimiin

Energiansäästötavoitteiden saavuttamiseksi Forssan kaupunki sitoutuu myös uusiin toimiin, kun se on teknisesti ja taloudellisesti sekä terveys-, turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat huomioon ottaen mahdollista. Näitä tavoitteita ovat energiatehokkuustoimien suunnittelu, selvittäminen ja toteuttaminen, henkilökunnan koulutus ja energiatehokkuusasioiden viestintä.

Forssa pyrkii myös uuden energiatehokkaan teknologian käyttöönottoon ja lisäämään uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Forssa raportoi vuosittain edellisen vuoden energiankäytöstä ja siihen liittyvistä tehostamistoimista.

Energiatehokkuussopimuksen tavoitteiden todetaan olevan tiukat, mutta niihin on mahdollista päästä järjestelmällisellä energiatehokkuustoiminnan organisoinnilla ja hyvän toimintasuunnitelman laatimisella ja sen noudattamisella.

Lue myös: Forssan kaupunki parantaa energiatehokkuutta – säästöä muun muassa led-lampuilla (FL 22.11.2017)

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic