Lounais-Häme Forssa

Forssa nostaa Pride-lipun salkoon – Päätös vaati kaksi äänestystä

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen vahtimestari Timo Ahtola nosti viime kesänä sateenkaarilippua salkoon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen vahtimestari Timo Ahtola nosti viime kesänä sateenkaarilippua salkoon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin liputtavan jatkossa kaupungintalon edustalla vuosittain Helsinki Pride -viikon aikana sateenkaarilippua käyttäen. Kaupunginhallitus ehdottaa täten, että valtuusto merkitsee kaupunginhallituksen päätöksen tiedoksi ja toteaa valtuustoaloitteen asiasta tulleen loppuun käsitellyksi.

Aivan heittämällä päätös ei syntynyt. Asiasta äänestettiin ensin peräti kahdesti.

Matti Luostarisen (ps.) varajäsen Sami Mattila (ps.) esitti, että asia siirretään uudelleen valmisteltavaksi ja Tapio Virtanen (vas.) kannatti esitystä. Asiasta äänestettiin ja äänestyksessä alkuperäinen esitys voitti Mattilan muutosehdotuksen äänin 9–2.

Äänestyksessä asian tässä kokouksessa käsittelyn kannalla olivat Kaisa Lepola (sd.), Johanna Häggmanin (kesk.) varajäsen Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Jouko Haonperä (kok.), Ilkka Joenpalo (sd.), Jaana Lähteenkorva (kok.), Timo Norri (kesk.), Minna Penttilä (kok.), Tarja Rajahalme-Tahvanainen (sd.) ja Matti Uutela (sd.). Muutosehdotusta kannattivat Mattila ja Virtanen.

Sitten Sirkka-Liisa Anttila ehdotti, että kaupunginhallitus hylkää kaupunginjohtajan esityksen. Timo Norri kannatti esitystä. Äänestyksessä alkuperäinen kaupunginjohtajan päätösehdotus voitti Anttilan muutosehdotuksen äänin 7–4.

Tässä äänestyksessä kaupunginjohtajan alkuperäistä ehdotusta kannattivat samat kuin edelle Anttilaa ja Norria lukuun ottamatta. Anttilan esityksen puolesta äänestivät lisäksi Mattila ja Virtanen.

Pride- eli sateenkaarilippu on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnetuimpia symboleja ja Helsinki Pride Suomen suurimpia ihmisoikeustapahtumia. Helsinki Pride -viikkoa vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Useat kaupungit, viranomaiset, yritykset ja muut toimijat osallistuvat aloitteen mukaan vuosittain Pride-juhlintaan. Pride-liputukseen ovat päättäneet osallistua mm. Lahti, Riihimäki ja Hämeenlinna. Hämeen ammattikorkeakoulu liputtaa myös ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden puolesta. Pride-lippu liehui viime kesänä ensimmäistä kertaa myös HAMKin Forssan kampuksella.

Pride-liputusaloitteen tekivät Forssassa helmikuussa valtuutettu Maija Kranni (vihr.) ja kaikkiaan 20 valtuutettua ja varavaltuutettua.

Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto merkitsee myös selvityksen leikkikenttien perusparannuksesta tiedoksi ja toteaa Janne Vuorenmaan (sd.) valtuustoaloitteen tuleen loppuun käsitellyksi. Vuorenmaa kyseli aloitteessaan eritoten Isoniityntien leikkikentän leikkivälineiden perään. FL

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic