Lounais-Häme Forssa

Forssan kaupunki puoltaa senioritaloa – Ikääntyneille tarvitaan uusia yhteisöllisiä asumismuotoja

Artun Palveluasunnot oy:n on tarkoitus rakentaa Tapulikadun varrella sijaitsevalle tontille 40 esteetöntä asuntoa käsittävä niin sanottu seniorikerrostalo.
Senioritalon rakentamista suunnitellaan Tapulikatu 6:ssa olevalle tontille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Senioritalon rakentamista suunnitellaan Tapulikatu 6:ssa olevalle tontille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunki puoltaa Tapulikadun varrelle rakennettavaa kerrostaloa. Kaupunginhallitus päätti ilmoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle kaupungin puoltavan Artun Palveluasunnot oy:n hakemusta samoin uusien yhteisöllisten asumistilojen tarvetta koskevin perustein kuin Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä.

Artun Palveluasunnot oy:n on tarkoitus rakentaa Tapulikadun varrella sijaitsevalle tontille 40 esteetöntä asuntoa käsittävä niin sanottu seniorikerrostalo. Talon asukkaita olisivat päivittäisessä asumisessaan ja elämisessään kotihoidon tukea tarvitsevat iäkkäät ihmiset. Talon alakertaan on suunniteltu keittiö-, ruokailu- ja oleskelutiloja sekä kuntosali ja saunatiloja.

 

Aurahovi Senioripalvelut oy:n on tarkoitus vuokrata asuntoja asukkaille ja tarjota heille palveluja. Kotihoidon lisäksi asukkaille tuotettaisiin kunkin kanssa sovittavia tukipalveluita, kuten ateria-, kuntoutus-, turvapuhelin-, siivous- ja pyykkipalveluja. Artun Palveluasunnot oy hakee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta ARAlta talon rakentamista varten korkotukilainaa. Kaupungin tuli antaa hakemuksesta niin sanottu asuntotoimen lausunto.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallitus antoi hakemuksesta ARAlle sosiaali- ja terveystoimen lausunnon. Lausunnossa yhtymähallitus totesi Forssan alueen ikääntyneiden ihmisten palvelujen olevan nykyisin ympärivuorokautisia asumispalveluita. Kotona asumisen tukemiseksi ja palveluiden kehittämiseksi ikääntyneille tarvittaisiin uusia yhteisöllisiä asumismuotoja. FL

 

Aiheesta aiemmin: Senioritalon rakentamista suunnitellaan Forssaan – Valmista voisi olla keväällä 2021

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020