Lounais-Häme

Forssan kaupunkipuisto saa postimerkin, jossa on Loimijokea, Saunasilta ja puutaloja - Myös Mörko saa merkin

Kesäkuun uusissa merkeissä Muumi, Mörkö, viisi luontotunnusta ja kolme kaupunkipuistoa
Kaupunkipuistomerkkien sarjaan ikuistuu yksi Forssan parhaista näkymistä.

Forssa pääsee mukaan Timo Mänttärin suunnittelemaan kansallisia kaupunkipuistoja esittelevä postimerkkisarjaan kesäkuussa. Forssan lisäksi uusissa merkeissä aukeaa puistonäkymä Heinolaan ja Kuopioon.

Forssan kansallisessa kaupunkipuistossa on nähtävissä teollisuus- ja asuinrakentamisen historia eri vaiheineen ja rakennustapoineen. Kesäiseen merkkiin on kuvattu Loimijoki, pieni kävelysilta ja jokirannan puutaloja.

Heinolan kansallinen kaupunkipuisto koostuu lähiluonnosta, hoidetuista viheralueista sekä kaupunkikulttuurista ja rakennetusta ympäristöstä. Heinolan merkissä nähdään Rantapuisto ja taustalla Siltasaari, joka kannattelee Jyrängönvirran ylittävää rautatiesiltaa.

Suomen suurin kansallinen kaupunkipuisto Kuopiossa on yhdistelmä saaristoluontoa, rakennusperintöä ja hoidettuja puistoalueita. Postimerkin maamerkkinä toimii Kuopion tuomiokirkko, joka sijaitsee Vahtivuoren mäellä kaupungin ydinkeskustan ja Kallaveden välissä.

Nyt päättyvään postimerkkisarjaan on koottu Suomen kaikki yhdeksän kansallista kaupunkipuistoa, jotka säilyttävät kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajana ja eheänä kokonaisuutena.

Kaupunkipuistoja III on 15 merkin arkki, jossa on 3 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Mörön ja Muumin kohjtaaminen ikuistetaan merkkiin.

Muumit jatkavat suosikkien tiellä myös postimerkeissä. Kesäkuun 5. päivä ilmestyvien uusien postimerkkien kuvien tilanteet ja värimaailma on poimittu alkuperäisistä Muumi-kirjoista.

– Muumi-tarinat ovat täynnä seikkailua, jännittäviä tilanteita, ystävyyttä ja lohtua. Tarinoissa vahvasti näkyvät arvot kuten suvaitsevuus, rohkeus, ystävyys, rakkaus ja luonnon kunnioittaminen ovat lähellä sydäntäni ja tuntuvat erittäin ajankohtaisilta nykymaailmassa. Tarinoista löytyy paljon neuvoja hyvään elämään, graafisesta suunnittelusta vastaava James Zambra kertoo.

– Oma suosikkini on postimerkin kuva, jossa Muumipeikko kohtaa Mörön. Pidän siitä, miten hahmojen katseiden kohdatessa pelko muuttuu kiinnostukseksi ja ymmärrykseksi toista kohtaan. Toivon, että uudet Muumi-postimerkit herättävät iloa ja kiinnostusta myös Tove Janssonin alkuperäisiin kirjoihin, Zambra sanoo.

Paatsamasinisiipi liittyy luontomerkkien sarjaan.

 

Kesäkuussa tulee myyntiin toinen ja viimeinen osa Stiina Hovin suunnittelemasta suositusta rullapostimerkkisarjasta, jossa esitellään Suomen luontotunnukset. Viidessä uudessa postimerkissä kasvikuntaa edustaa rauduskoivu, kivilajeja graniitti sekä eläinkuntaa suomenhevonen, ahven ja paatsamasinisiipi.

Suomen luontotunnukset II ilmestyy sadan merkin rullassa, jossa on 5 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Uusien merkkien ensipäivätilaisuus järjestetään Helsingin pääpostissa 5. kesäkuuta kello 13–16. FL

 

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic