Lounais-Häme Forssa

Forssan kaupunkistrategia 2030 puhututti valtuustoa – Palautettiin yksimielisesti uudelleenvalmisteltavaksi

Forssan kaupunkistrategia 2030 puhututti valtuustoa. Keskustelun jälkeen se palautettiin yksimielisesti uudelleenvalmisteltavaksi.
Kuvituskuva

Kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina Forssan kaupunkistrategiaa 2030.

Kaupungin kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppaisen alustuksen ja sen jälkeen käydyn lähetekeskustelun päätyttyä kaupunkistrategia 2030 päätettiin laajalla yksimielisyydellä palauttaa uudelleenvalmisteltavaksi.

 

Lähetekeskustelun kaupunkistrategiasta aloitti valtuutettu Maija Kranni (vihr.), joka totesi tarkennetun strategian olevan tavoitteiltaan erinomainen. Kranni kuitenkin huomautti, että ”ihmiskunnan kohtalonkysymys” eli ilmastonmuutos puuttui strategiasta kokonaan.

– Tehtävämme on varmistaa, että ilmastonäkökulmat otetaan huomioon kaikessa kaupungin päätöksenteossa, Kranni sanoi.

 

Luitko tämän: Forssalle kasvojenkohotus – Järkivihreä tyykikylä päivittää kaupunkistrategiaansa kohti kestävää elinvoimaa

 

Valtuutettu Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ehdotti, että strategia hyväksyttäisiin vasta elokuussa pidettävän valtuustoseminaarin jälkeen. Anttila nosti esiin, että strategiasta puuttuvat mittarit, joilla pystytään mittaamaan esimerkiksi seudun työllisyyden kehitystä.

Valtuutetut Jouni Mäkelä (sd.) ja Manu Mäkinen (vas.) puolestaan kaipasivat kaupunkistrategian visioon terävyyttä. Mäkinen toi esiin, että visio on niin laaja, että se voi käytännössä tarkoittaa mitä tahansa. Mäkinen toivoi myös, että strategian valmiiseen versioon tulisi mahdollisimman vähän korulauseita ja enemmän konkretiaa.

 

Kaupunkistrategian ytimeksi on määritelty Järkivihreä Forssa, jossa toimijoiden strateginen tavoite on kestävän elinvoiman edistäminen. Kestävää elinvoimaa edistetään kaikessa toiminnassa huomioimalla kolme kriittistä menestystekijää: ekologinen, taloudellinen sekä sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys.

Kaupunkistrategiaa on luonnosteltu ja päivitetty vastaamaan kaupungin nykytilannetta yhdessä virkailijoiden, valtuutettujen ja kansalaisten kanssa. FL

Uusimmat