Lounais-Häme Kanta-Häme

Forssan Keskuskoulun tartunta ruuhkautti keskussairaalan puhelimen – Jos epäilet altistusta, toimi näin

Jos epäilee itsellään koronavirusta, tulee soittaa ensisijaisesti omalle terveysasemalle.
Keskussairaalan puhelimessa oli ruuhkaa torstaina Forssasta tulleiden soittojen vuoksi. Kuva: Riku Hasari
Keskussairaalan puhelimessa oli ruuhkaa torstaina Forssasta tulleiden soittojen vuoksi. Kuva: Riku Hasari

Tiedustelut liittyen Forssan Keskuskoululla altistuneihin ovat torstaina ruuhkauttaneet Kanta-Hämeen keskussairaalan puhelinpalvelua.

Ensisijaisesti puhelut altistuneiden, oireita kokevien henkilöiden osalta tulee soittaa oman alueen terveyskeskukseen. Forssan seudulla päivystys toimii ympäri vuorokauden, päivystyksen puhelinnumero on 03 4191 3000.

Koulutyöhön liittyviin kysymyksiin ei terveydenhuollossa kyetä vastaamaan, vaan niistä tietää parhaiten Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen sekä Keskuskoulun rehtori Jari Marjamäki.

Yhteys omalle terveysasemalle

Tartunnan saanut Forssan Keskuskoulun oppilas osallistui opetukseen viime viikolla, jolloin koulussa tartunnalle on altistunut noin 50 henkilöä. Lisäksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on kartoittanut kuutta muuta lähikontaktia.

Jos kansalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, toimintaohje väestölle on toistaiseksi edelleen ennallaan: puhelimitse yhteys omalle terveysasemalle tai kotipaikkakunnasta riippuen ilta-aikaan ja viikonloppuisin Kanta-Hämeen keskussairaalan ensiapuun, puh. 03 629 4500.

Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikalle tai näyte voidaan hyväkuntoisilta ottaa myös autossa.

Tietoa KHSHP:n sivuilta

Yhteensä Kanta-Hämeessä oli todettu torstai-iltapäivään mennessä kahdeksan COVID-19-tartuntaa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kokoaa tiedot sairastuneiden määrästä päivittäin verkkosivuilleen ja tiedottaa jatkossa ainoastaan merkittävistä muutoksista ja toimintaohjeista liittyen kokonaistilanteeseen. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic