Lounais-Häme

Forssan keskustaan mielitty koirapuisto odottaa asemakaavan valmistumista

Joukko koiraharrastajia jätti Forssan tekniselle toimelle loppuvuodesta adressin, jossa vedottiin koirapuiston rakentamiseen Forssan keskustan alueelle.

Tekninen toimi lupailee vastauksessaan koirapuistoa, mutta koiraharrastajilta vaaditaan vielä kärsivällisyyttä: Kaupunki ei lähde selvittämään koirapuiston rakentamista alueelle, jota ei ole kaavassa merkitty koirien alueeksi.

-Erinäisiä selvityksiä on tehty aikaisemmin, mutta ne ovat tyssänneet vastustukseen. Koirat herättävät mielipiteitä puoleen ja toiseen, Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä kertoo.

Kaavoituksellinen ratkaisu on kuitenkin lähellä, sillä koirapuisto on merkitty Linikkala IV -kaavaan eli niin sanotun Aurinkorannan alueelle.

-Kun merkintä on kaavassa, alue on käytännössä rakentamista vaille valmis, Heinilä tiivistää.

Kaupunginarkkitehti Sirkka Köykän mukaan kaava valmistuu loppuvuodesta, mikäli viivytyksiä ei tule.

 

Koirapuiston rakentamiseen ei ole varattu varoja kaupungin tämän vuoden budjettiin. Syksyllä laaditaan investointisuunnitelmia tuleville vuosille, joten rahoituksen puolesta koirapuiston rakentaminen on mahdollista aikaisintaan vuonna 2019.

Tiestön osalta puisto ei vaadi lisäinfraa, sillä alue sijaitsee reilun sadan metrin päässä Prismakeskuksen kierrätyspisteistä Loimijoen yläjuoksun suuntaan.

-Toki täytyy tehdä sopimus Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa, jos heidän aluettaan käytetään paikoitukseen, Heinilä muistuttaa.

Forssassa on tällä hetkellä yksi koirapuisto Viksbergissä. Se on harrastajien mieleen kuitenkin turhan pieni ja keskustassa asuvien mukaan myös turhan kaukana.

Aurinkorannalle kaavoitettavassa puistossa on tilaa enemmän, ja se pystytään jakamaan pienten ja isojen koirien osastoon. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti