Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan kiertotalousalueelle mahtuisi lisää uusia yrittäjiä - Envitechiä myydään Frushissa

Forssan kiertotalousalueelle mahtuisi lisää uusia yrittäjiä.
Envorin toimitusjohtaja Juha Strandberg toivoo, että FRUSH-tapahtuman kautta Kiimassuon alueelle löytyisi esimerkiksi muovijakeiden ja lannoitetuotteiden jatkojalostajia.. Kuva: Lassi Puhtimäki
Envorin toimitusjohtaja Juha Strandberg toivoo, että FRUSH-tapahtuman kautta Kiimassuon alueelle löytyisi esimerkiksi muovijakeiden ja lannoitetuotteiden jatkojalostajia.. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Envitech-alue, sen toimijat ja mahdollisuudet nousevat esiin syyskuussa kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma FRUSHissa.

Ohjelmassa Envitech Networkiksi nimetty osuus tarjoaa alueen toimijoiden puheenvuoroja sekä tunnin mittaisen bussikiertoajelun Kiimassuolla.

– Envitech-alueella kiertotaloutta toteutetaan ainutlaatuisessa teollisessa mittakaavassa. Myös me kehitämme jatkuvasti uusia keräystekniikoita ja erilaisten materiaalien hyödyntämistä. Alueen osaavaan joukkoon toivoisimme esimerkiksi muovijakeiden ja lannoitetuotteiden jatkojalostusta tekeviä toimijoita, kertoo alueella toimivan Envor Group Oy:n toimitusjohtaja Juha Strandberg.

Forssan Envitech-alueella kerätään, käsitellään ja jalostetaan metallia, muovia, maa-ainesta, lasia, paperia, biojätettä ja elektroniikkaromua. Niistä syntyy muuan muassa biokaasua, mineraaliaineksia ja eristemateriaalia muiden uudelleen hyödynnettävien raaka-aineiden ohella.

Muovi on kiinnostava artikkeli myös Envitech-alueella toimivalle LHJ Groupille.

– Muovin lisäksi erilaiset kierrätystä ja hyödyntämistä edistävät teknologiat ovat kiinnostaneet meitä toimintamme alusta asti. Muovissa on paljon potentiaalia, sanoo LHJ Groupin markkinointipäällikkö Pasi Kaskinen.

FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden rakentaa verkostoja ja löytää uusia yhteistyökumppaneita.

– Kansainvälistymispalveluja tarjoava Business Finland on julkaissut Forssan Envitech-alueesta aluekortin, jolla tavoitellaan kansainvälisiä kumppanuuksia. Alueessa siis nähdään suurta potentiaalia yli rajojen, toteaa Forssan Yrityskehityksen yrityskehittäjä Timo Kärkkäinen.

Envitech-alue on esimerkki tehokkaasta kiertotalousmallista, joka on ekologisesti kestävä, vähähiilinen ja energiaa tehokkaasti hyödyntävä kokonaisuus.

Kiimassuon, Ratasmäen ja niiden lähiympäristössä toimii jo useita ympäristöalan yrityksiä, joiden rinnalle houkutellaan uusia toimijoita täydentämään ekosysteemiä.

– Meillä on tarjota toimiva infra ja alueella jo toimivien yritysten synergiaetu. Alueelle sopivat hyvin toimijat, jotka vaativat paljon tilaa toiminnalleen, hyvää ja turvattua energian- ja sähkön saantia sekä mahdollisuutta alueelliseen resurssiviisaaseen energian tuotantoon, Timo Kärkkäinen kuvailee.

Tapahtuma järjestetään jo kolmatta kertaa Forssan Yrityskehitys oy:n ja Hamkin yhteistyönä Forssan Kehräämöllä. Lisätietoa ja päivittyvä ohjelma osoitteessa frush.fi.

FRUSH-tapahtuma järjestetään 18.-19. syyskuuta.

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic