Lounais-Häme Forssa

Forssan Kirjapainon ostanut yritys vaihtaa nimensä – Pohjois-Karjalan Kirjapainosta tulee PunaMusta Media

Pohjois-Karjalan Kirjapaino oyj tunnetaan jatkossa nimellä PunaMusta Media oyj.
Pohjois-Karjalan Kirjapaino osti viime syksynä Forssan Kirjapaino oy:n. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pohjois-Karjalan Kirjapaino osti viime syksynä Forssan Kirjapaino oy:n. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserni on laajentunut kirjapainoalalta valtakunnalliseksi media- ja painoalan toimijaksi, eikä yritys kokenut vanhan nimen enää kuvaavan yhtiön liiketoimintaa.

Konserni on viimeisen vuoden aikana laajentunut voimakkaasti yritysostoilla. Syyskuussa se osti Forssan Kirjapaino oy:n kahdella miljoonalla eurolla.

Forssalaisyrityksen lisäksi Pohjois-Karjalan Kirjapaino hankki syksyllä digi- ja offset-tuotteiden painamiseen erikoistuneen Erweko oy:n sekä medialogistiikan ammattilaisen Faktor oy:n. Maaliskuun lopulla yrityskaupat tehtiin oululaisen Satavisionin print-liiketoiminnasta. Pohjois-Karjalassa konserni on ostanut myös kaksi radiokanavaa osaksi lehtiliiketoimintaansa.

– Yrityskauppojen ja valtakunnallisen laajentumisen myötä nimiuudistus on hyvin ajankohtainen, sillä perinteinen nimi ei enää kuvaa yhtiön liiketoimintaa. Uudistuksella vastataan ajan vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin laajentaa liiketoimintaa, Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin toimitusjohtaja Raimo Puustinen perustelee.

Nimenmuutos hyväksyttiin yksimielisesti Pohjois-Karjalan Kirjapaino oyj:n yhtiökokouksessa perjantaina. Nimi PunaMusta Media oyj otetaan konsernissa virallisesti käyttöön kaupparekisteriprosessin jälkeen huhti-toukokuun aikana. FL

Lue myös: Yt-neuvottelut päättyivät – Ei irtisanomisia Forssan Kirjapainossa

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic