Lounais-Häme Forssa

Forssan kirjastosta voit kohta lainata vaikka kävelysauvat tai SUP-laudan – Liikuntavälinelainaamo aloittaa toimintansa toukokuussa

Toiminta alkaa pienimuotoisesti toukokuussa.
Forssan kirjastosta voi jatkossa lainata vaikka kävelysauvoja ja muita liikuntavälineitä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan kirjastosta voi jatkossa lainata vaikka kävelysauvoja ja muita liikuntavälineitä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Liikuntavälinelainaamo aloittaa toimintansa Forssan kaupunginkirjaston yhteydessä kuluvan vuoden toukokuussa.

Lainaksi on tarkoitus tarjota erilaisia välineitä kotona tehtävään liikuntaharjoitteluun, alkuun esimerkiksi kävelysauvoja, aktiivisuus- ja askelmittareita ja varmaankin SUP-lauta sekä talven varalle lumikenkiä.

Toimintaa laajennetaan kysynnän mukaan

Toiminta alkaa pienimuotoisesti ostamalla lainattavia liikuntavälineitä noin 2000 eurolla. Liikuntasihteeri Pauliina Jolanki toteaa, että välineistöä hankitaan loppukeväästä.

Toimintaa voidaan sittemmin laajentaa, jos välineille riittää kysyntää ja uusista lainattavista välineistä tulee lisää toiveita.

– Lähdemme pienellä liikkeelle ja välineillä, joita on helppo säilyttää ja joita kuvittelemme ihmisten haluavan. Laajennamme toimintaa matkan varrella, jos kysyntää on, sanoo sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen.

Välineiden hankintaa rajoittavat Forssan kirjaston pienet säilytystilat. Välineiden lainausaikojen mietintä on myös valmistelussa.

Valtuutetut isolla rintamalla asian takana

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta arvioi liikuntavälinelainaamon perustamisesta Forssan kirjastoon hyväksi ja edulliseksi tavaksi lisätä kuntalaisten liikuntatottumuksia.

Liikuntavälinekirjasto on hyvä lisä myös liikuntaneuvonnan asiakkaille.

Liikuntatoimi ja kirjasto päättivät ottaa asian huomioon vuoden 2020 talousarviovalmistelun yhteydessä.

Pontta liikuntavälinelainaamon perustamiseen antoi valtuutettu Emmi Lintosen (sd.) valtuustoaloite huhtikuussa 2018.

Aloitteen allekirjoittaneet 23 valtuutettua ja 7 varajäsentä esittivät, että myös Forssaan perustetaan kuntalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi liikuntavälinekirjasto Suomen monien muiden kirjastojen tapaan.

Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto merkitsee selostuksen toimenpiteistä tiedokseen ja toteaa valtuustoaloitteen tulleen loppuun käsitellyksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic