Lounais-Häme Forssa

Forssan kirkon täyttänyt Juice-kirkko tulee taas: "Juice on tavallisen suomalaisen ihmisen ilmentymä"

Viime vuonna Juice-kirkko veti Forssan kirkon ääriään myöten täyteen. Juice Leskisen kappaleiden lisäksi tänä vuonna kirkossa soivat muun muassa The Beatlesin, Juha Tapion, Pekka Strengin ja Procol Harumin sävelet.
Konsertin säestyksestä vastaa Kari Mäkiranta (vas.). Esiintymässä nähdään myös Juho Kohonen, Outi Aro-Heinilä, Suvi Hintsanen, Turkka Mali ja Keijo "Kekku" Koski.

Kun Tampereella päätettiin järjestää muutama vuosi sitten tuomiokirkossa konsertti, jossa pääosassa ovat Juice Leskisen kappaleet, jakautuivat seurakunnan työntekijöiden mielipiteet kahtia. Osan mielestä Juicen tekstit sopivat hyvin kirkkoon, toisten mielestä taas ei.

Forssan seurakunnan kanttori Outi Aro-Heinilä kertoo jännittäneensä palautetta, kun viime vuonna samanlainen Juice-kirkko järjestettiin Forssan kirkossa. Jännitys oli turha. Kirkko oli ääriään myöten täynnä.

– Kielteistä palautetta ei kantautunut korviini lainkaan. Joku jopa kertoi nähneensä kirkon kupolin täynnä enkeleitä, Aro-Heinilä hymyilee.

Aro-Heinilä arvelee, että Leskisen tekstit vastaavat tavallisen suomalaisen hengelliseen kaipuuseen, jos perinteiset kirkkomessut eivät olisikaan omin juttu.

– Juice on tavallisen suomalaisen ihmisen ilmentymä, johon suomalaisen on helppo samaistua, Aro-Heinilä sanoo.

Mikä tahansa kappale ei kirkkoon sovi. Tämän vuoden konserttiinkin kappaleet on mietitty tarkkaan tilaisuuden järjestäjien eli Forssan evankelisluterilaisen seurakunnan sekä Forssan Kulttuuri-Axel ry:n yhteistyönä.

– Monessa Juicen kappaleessa on filosofista mietintää ja pohdintaa, jotka sopivat kirkkoon hyvin, Aro-Heinilä sanoo.

Tämän vuoden konsertissa puolet kappaleista on Leskiseltä, puolet muilta artisteilta, kuten The Beatlesilta, Pekka Strengiltä, Juha Tapiolta, Procol Harumilta ja  Steve Youngilta. Mahtuupa mukaan yksi kappale Irwin Goodmaniltakin.

– Kappaleissa on jonkin verran vaihtuvuutta viime vuodesta, uusiakin biisejä on mukana. Olemme Outin kanssa saaneet koottua hyvän kokonaisuuden, Kulttuuri-Axelin puheenjohtaja Sami Mattila sanoo.

Viime vuoden tapaan konsertin ykkösnimi on Costello Hautamäki. Konsertin säestyksestä vastaa Kari Mäkiranta, joka soittaa koskettimia konsertin kahdeksanhenkisessä orkesterissa.

– Esiintyjät ovat melkein samoja kuin vuosi sitten. Tänä vuonna mukaan lupautui myös Juicen hyvä ystävä Mikko Alatalo, Mattila sanoo.

Paikallisista nimistä laulamassa ovat Aro-Heinilän lisäksi Kati Kaasalainen, Marko Simi, Kasper Mäkelä, Turkka Mali ja Timo Tuomi.

Tänä vuonna konsertin nimi on Sydämestä sydämeen.

Sisäänpääsy konserttiin on ilmainen, mutta tapahtumassa myydään 15 euron hintaisia ohjelmia, joilla katetaan esiintyjä- ja järjestelykuluja.

Keskiviikon konsertissa sekä perjantaina kirkossa järjestettävässä Valon ja musiikin illassa on myös visuaalista nautintoa tarjolla, sillä kirkko valaistaan näyttävästi. FL

Juice-kirkko Sydämestä sydämeen Forssan kirkossa ke 7.11. klo 19.

 

Juttua korjattu 6.11. klo 10.50: Konsertin ohjelmaa tarkennettu ja virheellisiä nimiä vaihdettu. Konsertissa ei kuulla Kari Tapiota, Leonard Cohenia tai Ozzy Osbournea, vaan esimerkiksi Procol Harumia, Juha Tapiota ja  Steve Youngia.

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic