Lounais-Häme Forssa

Forssan lautakunta ratkoi koulukuljetuksia arvalla – Liikenne Rajalan oikaisuvaatimus muutti päätöstä

Arvonta kahden tarjouksen välillä johti oikaisuvaatimukseen.
Liikenne Rajalan toimitusjohtaja Mika Rajala teki yrityksen nimissä oikaisuvaatimuksen koskien koulukyytitarjousta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Liikenne Rajalan toimitusjohtaja Mika Rajala teki yrityksen nimissä oikaisuvaatimuksen koskien koulukyytitarjousta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Liikenne Rajala Oy saa aiemmasta päätöksestä poiketen hoidettavakseen koulukuljetuksia, jotka koskevat Koijärven, Tölön, Keskuskoulun ja Vieremän koulua sekä työvalmennuskeskus Aktiivia muun muassa Suonpään, Matkun ja Vieremän suunnista.

Forssan tulevaisuus- ja sivistyslautakunta päätti hyväksyä Liikenne Rajalan tekemän oikaisuvaatimuksen kyseisestä kohteesta.

Lautakunta oli edellisessä kokouksessaan valinnut arvalla kohteen liikennöitsijäksi Invataksi Matti Lehtinen ky:n, koska molempien liikennöitsijöiden jättämä tarjous oli euromäärältään yhtä suuri.

Liikenne Rajala vaati asiassa hankintaoikaisua, koska tarjouspyynnössä liikennöitsijöiltä oli pyydetty kahta hintaa: kohteen lukuvuotista perushintaa ja lisäkilometrihintaa.

Valinnassa ei kuitenkaan huomioitu lisäkilometrihintaa, joka oli Liikenne Rajalalla edullisempi.

Lautakunta katsoi, että eron aiheuttava peruste on tasapuolinen ja syrjimätön, koska eriteltävänä on tarjousten hyväksyttävyydelle pakollinen tieto; kaikki tarjoajat joutuvat ilmoittamaan lisäkilometrin hinnan.

Ratkaisun tekeminen tarjousten perusteella ilman arvontaa on näin ollen mahdollista.

Oikaisupäätös hyväksyttiin ja kohteen liikennöitsijäksi valittiin Liikenne Rajala.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic