Lounais-Häme Forssa

Forssan Lehden Heinämessut järjestetään taas – Lue tästä mitä uutta tapahtuma tarjoaa

Yksityishenkilöille ja pienyhdistyksille on tarjolla rajattu määrä pientoimialuepaikkoja.
Forssan Lehden Heinämessut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019. Tuolloin messuilla kävi noin 24 000 messuvierasta ja näytteilleasettajia oli 150. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Lehden Heinämessut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019. Tuolloin messuilla kävi noin 24 000 messuvierasta ja näytteilleasettajia oli 150. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Lehden ja Hämeen Sanomien Heinämessut Forssassa palaavat parin vuoden koronatauon jälkeen.

– Näillä näkymin messut saadaan toteutettua ilman rajoituksia, iloitsee messutuottaja Jyrki Rantanen Hämeen Sanomat oy:sta.

Heinämessut ehdittiin järjestää Forssassa neljä kertaa ennen koronataukoa. Edellisen kerran messuiltiin kesällä 2019. Tuolloin Heinämessuilla kävi noin 24 000 messuvierasta ja näytteilleasettajia oli 150.

Tälle vuodelle messualue muuttuu hieman, samoin tarjonta. Jyskin uuden kiinteistön noustua Loimijoen Prisman puolelle messualue tiivistyy vain Kutomon puolelle, minne myös Puolustusvoimien osasto siirtyy.

Katukorista ja rompetoria

Rantanen näkee, että uudella järjestelyllä messualueesta voi tulla asiakkaan näkökulmasta jopa helpompi.

– Messualue keskittyy nyt pääväylän ja yhden rakennuksen ympärille Kutomon alueella, Rantanen toteaa.

Vaikka alue tiivistyy, nähtävää voi Rantasen mielestä olla jopa enemmän.

– Meille on tulossa koko yön jatkuva katukoris-tapahtuma ja harrasteautojen rompetori sekä autonäyttely. Yhteistyökumppania sen osalta pohditaan vielä. Lisäksi tulee pientoimija-alue, joka sopii esimerkiksi yksityisille pientoimijoille ja pienille yhdistyksille. Niiden hinta on 100 euroa plus arvonlisävero.

Harrasteajoneuvojen rompetoripaikan hinta on 50 euroa plus alv. Mukana olevista autoista järjestetään yleisöäänestys messujen sosiaalisessa mediassa ja kolme eniten ääniä saanutta autoa palkitaan yllätyspalkinnoin.

Heinämessuilta löytyy lisäksi muun muassa sotilaskotikahvila eli sotku ja Piipputerassin messuravintola. Varusmiestoimikunnan bändi vastaa musiikista ja juontajana toimii Radio Novasta tuttu Mari Valosaari.

Kiertävät myyjät ahtaalla

Pitkän kokemuksen tapahtuma-alalta omaava Rantanen aloitti messuvastaavana tammikuussa. Hänen mukaansa alalla on selkeästi nähtävissä koronan vaikutukset.

– Moni tapahtumia kiertävä myyjä on lopettanut tai mennyt konkurssiin, hän sanoo.

Rantasen mukaan Heinämessuille on tulossa hyvin näytteilleasettajia, mutta vielä mahtuu mukaan. Kiinnostuneiden myyjien kannattaa täyttää www.heinamessut.fi-sivustolla lomake, minkä jälkeen Rantanen on suoraan yhteydessä lomakkeen jättäneisiin.

Hämeen Sanomat järjestää elo-joulukuun välisenä aikana myös Elo-, kotona-, seniorimessut sekä joulumarkkinat.

Forssan Lehden ja Hämeen Sanomien Heinämessut järjestetään Forssassa Kutomon alueella 18.–19. kesäkuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic