Lounais-Häme

Forssan Lehden kustantaja vaihtuu: Muutos liittyy vuoden 2021 yrityskauppaan

Forssan Lehden toiminta jatkuu entisellään, mutta taustalla toimiva Hämeen Sanomat oy lakkaa. Jatkossa yhtiön nimi on Hämeen Media oy.
Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeen Sanomat oy sulautuu lokakuun alussa Hämeen Mediaan. Jatkossa Forssan Lehteä kustantaa siis Hämeen Media oy.

Hämeen Median paikallisjohtaja Jarkko Haukilahden mukaan lukijoiden ja yritysasiakkaiden kannalta fuusiossa ei muutu juuri mikään. Ainoa näkyvä muutos asiakkaille ovat uudet laskutusosoitteet.

Lehdet Forssan Lehti, Hämeen Sanomat ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset jatkavat omalla paikallisella linjallaan päätoimittajiensa johdolla.

– Kanta- ja Päijät-Häme ovat toimineet yhtenä organisaationa jo noin vuoden ajan, joten yhteistyötä on päästy tekemään pidemmän aikaa. Suurimmat muutokset ovat jo tapahtuneet taustajärjestelmissä integraatioprojektin aikana.

Forssan Lehti on Haukilahden mukaan laadukas ja pitkät perinteet omaava aluelehti, jonka henkilöstö on ammattitaitoista ja kunnianhimoista.

– Yhdessä tekemällä opimme toisiltamme ja voimme ottaa käyttöön parhaita tapoja tehdä asioita. Alueen sisäinen uutiskilpailu ja halu tehdä asioita laadukkaasti ohjaa kaikkia lehtiämme parempiin suorituksiin.

Hämeen Media on saanut Forssan Lehdestä ammattitaitoisia työntekijöitä, joilla on vaativia tehtäviä koko yrityksen toiminta-alueella.

Taustalla vuoden 2020 yrityskauppa

Keskisuomalainen oyj osti Hämeen Sanomat oy:n kesällä 2021. Sen jälkeen yhtiötä on ryhdytty integroimaan osaksi Keskisuomalainen-konsernia.

Keskisuomalainen koostuu useasta medialiiketoiminta-alueesta, joissa toimivat alueyhtiöt.

Forssan Lehti kuuluu Hämeen Median alueeseen. Samassa yhtiössä julkaistaan muun muassa Etelä-Suomen Sanomia, Itä-Hämettä, Keski-Hämettä ja Seutunelosia. Käytännössä siis Päijät- ja Kanta-Hämeessä ilmestyvät lehdet kuuluvat Hämeen Mediaan.

– Näkisin, että kaksi tasavertaista aluetta, joilla on paljon yhdistäviä tekijöitä, sulautuu yhdeksi liiketoiminta-alueeksi ja keskittää parhaat voimansa. Tämän yhtiön taustalla on ison konsernin hartiat sekä kyky investoida uusiin teknologioihin ja järjestelmiin. Meillä on tässä kokonaisuudessa erinomaiset edellytykset tarjota lukijoille kiinnostavia sisältöjä ja yrittäjäasiakkaille laadukkaat alustat tuoda esiin heidän tuotteitaan ja palveluitaan, kertoo Haukilahti.

Hämeen Median toimitusjohtajana toimii konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi, paikallisjohtajana Jarkko Haukilahti, sisältöjohtajana Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki ja kuluttajamyynnin johtajana Mika Sutinen.

Uusimmat

Fingerpori

comic