Lounais-Häme

Yrittäjän onnenpotku, lammasfarmin tunnelmaa ja kymmenvuotias elokuvatähti – Forssan Lehden näköislehti ilmestyy joka päivä läpi pääsiäisen ja tarjoaa kertomuksia suoraan elävästä elämästä

Kuva: Taru Hokkanen

Forssan Lehden näköislehti ilmestyy verkossa ja sovelluksessa joka päivä koko pääsiäisen ajan.

Tilaaja, tästä pääset lukemaan 16.4. ilmestyneen näköislehden.

Älä jätä väliin ainakaan näihin tarinoihin tutustumista:

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: Taru Hokkanen

Kuva: Taru Hokkanen

1. Lammastilalla on keväisin kiirettä, sillä on karitsointiaika. Kristiina Kurttu ei kuitenkaan pidä päätyönään lampaita vaan niitä paimentavien koirien kouluttamista. Alalla sanotaan, että yksi hyvä paimenkoira vastaa kymmentä miestä. (16.4.)

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: Tuire Punkki

Kuva: Tuire Punkki

2. Ihmiset naureskelivat, kun Veijo Puustinen jätti palkkatyönsä ja päätti ryhtyä myymään jumppapalloja ja -kuminauhoja. Veijonen oli kuitenkin aivan tosissaan. Kuntoutus- ja fysioterapiatarvikkeita maahantuova yritys lähti kasvuun. Mutta eräänä päivänä Veijosen puhelin soi, ja onni potkaisi vieläkin kovempaa. (17.4.)

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: Matti Vassinen

Kuva: Matti Vassinen

3. Urho Kuokkanen, 10, näytteli ensimmäisen kerran kahdeksanvuotiaana. Nyt on valmistumassa hänen ensimmäinen täyspitkä elokuvansa, Juice Leskisen lastenkirjoihin perustuva Räkä ja Roiskis. Kuokkasen roolihahmo oli hänen mielestään erilainen kun hän itse. Hahmon piti kuulemma olla valkoisessa puvussaan jatkuvasti siisti.

– Minä en kyllä ole koko ajan siisti. (18.4.)

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: Pekka Rautiainen

Kuva: Pekka Rautiainen

4. Sveitsissä asuvalla Kirsi Hyytiäisellä kävi vuonna 2008 arpaonni. Hän voitti suklaaviikolla painonsa verran suklaata. Se tiesti Hyytiäiselle intensiivikurssia sveitsiläisen suklaan maailmaan. Hän lopetti media-alan työt ja lähti Ranskaan kouluttautumaan suklaa-alalle. Hänen herkkunsa kelpasivat laatutietoisille sveitsiläisille, mutta mitä mieltä niistä ovat suomalaiset?

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: Pekka Rautiainen

Kuva: Pekka Rautiainen

5. Mika Wistin isosetä Eugen Wist kävi välirauhan aikana luovutetulla alueella omatoimisella kaukopartiomatkalla. Eugen Wistin seikkailusta tehtiin romaani ja elokuva Hopeaa rajan takaa. Jatkosodassa Wist oli virallinen kaukopartiomies, kunnes kaatui kesällä 1944. Sukulaispoika Mika Wist ja kirjailija Maritta Lintunen selvittivät Eugen Wistin kohtaloa kumpikin tahoillaan, kunnes kadonneen ruumiin etsintä toi parin yhteen – ja rakkaus roihahti.

Uusimmat

Fingerpori

comic