Lounais-Häme Forssa

Forssan Lehden tekstaripalsta inspiroi Villen ja Harrin sketsishow'hun: Ensi-ilta on lokakuussa

Harri Välimaa ja Ville Juhola ovat lukeneet viime kuukaudet Forssan Lehden Lyhyet-palstaa tarkalla silmällä.
Harri Välimaa (vas.) ja Ville Juhola kertovat poimineensa sketsishow'n aineksiin kepeitä aiheita. Esimerkiksi politiikalle ja uskonnolle sketseissä ei naureskella.

Kaikulan pururata. Kaikki kotiel. voi ulkoiluttaa, kirahvia en ole vielä nähnyt ja jätökset radalle.

Näin kirjoitti Forssan Lehden Lyhyet-palstalle nimimerkki Nyk. Tammela fani syyskuussa 2019. Sitä tekstiviestin lähettäjä ei tiennyt, että viesti antaisi kahdelle lukijalleen idean sketsishow’sta.

– Jaoin kuvan tekstarista Instagramissa, ja Harri (Välimaa) kommentoi sitä. Aloimme keskustella aiheesta ja mietimme, millainen tilanne viestin lähettäjällä on voinut olla sitä kirjoittaessaan, Ville Juhola muistelee.

Juhola ja Välimaa totesivat, että tekstaripalstan viesteistähän saisi vaikka oman sketsishow’nsa. Kaksikko ryhtyi tuumasta toimeen. Forssan Lehden Lyhyet-palstan viesteihin perustuva Mitä ny taas? –niminen esitys saa ensi-iltansa ravintola Vanhassa Värjärissä lokakuussa.

Puolet sketseistä valmiina

Sketsien rakentaminen on tuttua jo esimerkiksi vuonna 2018 Forssan työväentalolla esitetyn Ville & Harri Show’n myötä.

Mitä ny taas -esityksen sketsit ovat syntyneet pääosin niin, että jompikumpi on bongannut Forssan Lehdestä kiinnostavan tekstarin, minkä jälkeen kaksikko on pallotellut siitä syntyviä ajatuksia.

– Kun olemme saaneet jonkin aihion, mietimme, että mikä sketsissä olisi se juju – mikä siinä on hauskaa tai kiinnostavaa. Sen jälkeen päätämme sketsin rakenteen, käsikirjoitamme sketsin ja harjoittelemme sitä, Juhola ja Välimaa kertovat.

Viime kuukausina Juhola on poiminut Lyhyet-palstalta viestejä talteen puhelimeensa jo pari sataa. Puolitoistatuntiseen show’hun sketsejä mahtuu silti vain vajaa kymmenkunta, joten karsiminen on ollut kovaa.

– Noin puolet sketseistä on kirjoitettu. Yksittäisiä viestejä emme ole juurikaan ottaneet sketsien aiheiksi, vaan nimenomaan sellaisia tekstareita, jotka ovat herättäneet palstalla keskustelua. Mukana on tosin joitain yksittäisiä helmiäkin, Juhola kertoo.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ville Juhola (vas.) ja Harri Välimaa ovat poimineet talteen jopa satoja tekstareita Forssan Lehden Lyhyet-palstalta viime kuukausina. Sketseihin niistä mahtuu vain murto-osa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ville Juhola (vas.) ja Harri Välimaa ovat poimineet talteen jopa satoja tekstareita Forssan Lehden Lyhyet-palstalta viime kuukausina. Sketseihin niistä mahtuu vain murto-osa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kepeitä ja maanläheisiä aiheita

Tekstarishow’n tarkkaa sisältöä ei haluta lyödä liian aikaisin lukkoon, jotta siihen saadaan pelivaraa esimerkiksi ajankohtaisten asioiden mukaan tuomiseen ja yleisön kuuntelemiseen.

Tietyt raamit ovat kuitenkin olleet selkeät projektin alusta saakka. Sketsien ulkopuolelle on jätetty politiikkaa, uskontoa, koronavirusta sekä yksittäisiä ihmisiä koskevat viestit.

– Olemme poimineet nimenomaan kepeitä ja maanläheisiä aiheita, Välimaa sanoo.

Vaikka esitystä markkinoidaan nimenomaan Forssan Lehden Lyhyisiin perustuvana esityksenä, pääsee mukaan myös yksi tai kaksi tekstiviestiä muista lehdistä.

– Tarkoituksena on näyttää, että kyllä muuallakin osataan paikkakunnasta riippumatta, Juhola nauraa.

Ensi-ilta lokakuussa

Mitä ny taas? -sketsishow saa ensi-iltansa ravintola Vanhassa Värjärissä Forssan Kehräämöllä 16.10.

Puolitoistatuntisia esityksiä on yhteensä yhdeksän.

Lippuja voi varata ennakkoon sähköpostilla osoitteessa info@piipputerassi.fi. Varsinainen lippukauppa aukeaa myöhemmin osoitteessa piipputerassi.fi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic