Lounais-Häme

Suomi sulkee koulut toistaiseksi – Suomeen julistettiin poikkeusolot

Sanna Marinin (sd.) hallitusta on arvosteltu terävyyden puutteesta koronaviruksen hoidossa. Torstaina hallitus piti koronan torjunnasta ja siihen liittyvistä toimistaan tiedotustilaisuuden. Kuva: -
Hallitus piti viime viikolla tiedotustilaisuuden koronan torjunnasta ja siihen liittyvistä toimistaan. Arkistokuva: -

Hallitus ilmoittaa tänään kello 16 alkavassa tiedotustilaisuudessa järeistä toimista koronaviruksen hidastamiseksi.

Forssan Lehden useasta lähteestä varmistettujen tietojen mukaan toimet tarkoittavat käytännössä koulujen sulkemista koko maassa toistaiseksi.

Suomessa yli 250 vahvistettua tartuntaa

Suomessa on siirrytty koronaviruksen osalta todennäköisesti epidemiavaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että koronatartunnan voi saada nyt periaatteessa mistä tahansa.

Suomessa on varmistettu maanantaihin mennessä virallisesti yli 250 koronatartuntaa. Yksi sairastunut on tehohoidossa. THL:n mukaan sairastuneiden määrä voi olla 20–30 kertaa testaamalla varmistettuja tartuntatapauksia suurempi, mikä tarkoittaa epidemiaa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä ei viikonvaihteessa todettu uusia tartuntoja. Sairaanhoitopiiri tiedotti tuoreet virustestitulokset maanantaina aamupäivällä kello 10 jälkeen.

Viikonlopun jälkeen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on vahvistanut maakunnassa 11 koronavirustartuntaa. Sairastuneista yksi, ensimmäisenä maakunnassa sairastunut hämeenlinnalaisperheen lapsi, on jo parantunut sairaudesta.

Info siirtyi kahdella tunnilla, alkaa klo 16

Hallituksen tiedotustilaisuuden piti alkaa kello 14, mutta sitä päätettiin siirtää kahdella tunnilla. Voit seurata tiedotustilaisuutta tämän artikkelin yhteydestä.

hallituksen tiedotustilaisuus on päättynyt.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla pääministeri Sanna Marin (sd.), valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ja opetusministeri Li Andersson (vas.). Lisäksi mukana ovat sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kirjoitti lauantaina Twitterissä, että hallitus kokoontuu maanantaina päättämään lisätoimista koronaviruksen hidastamiseksi ja ihmisten suojelemiseksi.

– Silloin päivitetään myös linjaukset päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten sekä korkeakoulujen osalta, hän kirjoitti.

Marin on aikaisemmin sanonut, että hallitus ei tänään käsittele valmiuslakia, mutta sen käyttöönottoon varaudutaan. Hän on kertonut käynnistäneensä valmiuslain käyttöönottoasetuksen valmistelun, jotta asetus voidaan tarpeen tullen antaa nopeasti.

Juttuun lisätty linkki 16.3 klo 14.18

Uusimmat

Fingerpori

comic