Lounais-Häme

Forssan lottapatsas oli vain suunnitteluasteella

Forssan kaupunginhallituksen torppaama lottapatsas-hanke ei etene Forssan seudulla. Lounais-Hämeen Lottaperinneyhdistys ja Lions Club/Kuhan jäsenistä koostuva työryhmä päätti yksimielisesti, ettei se aio kartoittaa patsaalle paikkaa Forssan seudun muista kunnista.

Työryhmä haluaa myös oikoa viime aikojen uutisointia. Lännen Media kertoi tiistaina, että Forssaan suunniteltu patsas valmistuu lähikuukausina ja olisi mahdollisesti menossa Rovaniemelle. ”Forssan patsas” ei kuitenkaan ehtinyt edes työn alle.

-Olimme pyytäneet luonnokset kolmelta taiteilijalta, mutta hankkeen toteuttavaa taiteilijaa tai patsasta ei ehditty valita, puheenjohtaja Lotta Saarenmaa Lounais-Hämeen Lottaperinneyhdistyksestä oikoo.

Sekä Rovaniemellä että Helsingissä on luettu aloitteet Forssan lottapatsaan saamiseksi. Saarenmaan mukaan forssalaisaktiivit ovat olleet yhteydessä valtuustoaloitteen tehneeseen Helsingin kaupunginvaltuutettu Otto Mereen (kok.).

-Meillä on olemassa valmiit suunnitelmat patsasprojektin toteuttamisesta, ja olemme valmiit keskustelemaan suunnitelmien käytöstä kiinnostuneiden kaupunkien kanssa, Saarenmaa linjaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti