Lounais-Häme Forssa

Forssan luontomuseo 50-vuotias

Forssan Luontomuseo juhlii puolivuosisataista toimintaansa lauantaina kaikille avoimessa tilaisuudessa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan luontomuseo juhlii 50 vuoden ikään ehättänyttä toimintaansa. Myös yleisölle tarjoutuu mahdollisuus merkkipäivän juhlintaan lauantaina 26.1. kello 16–18 vietettävässä tilaisuudessa.

Ensin on luvassa avaussanojen lisäksi katsaus museon historiaan. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Samalla yleisö voi tutustua vapaasti museon näyttelyihin ja museotyöhön eri pisteissä.

Kokoelmatiloissa pääsee kurkistamaan Iiro Kakon ohjauksessa luontoon liittyvään kokoelmatyöhön. Irene Järvinen kertoo koulukasvioiden vapaaehtoisvoimin tapahtuneesta digitoinnista ja hankevetäjä Tiina Sihto esittelee museopedagogiaa sekä ympäristökasvatusta.

Museomestari Heikki Järvinen kertoo näyttelyn rakentamisesta sekä vastaa kysymyksiin sisällöntuotannosta.

– Eli tilaisuutemme alussa on lyhyt tiivis osuus ja sitten voi vapaasti kierrellä ja tutustua osa-alueisiin, jotka itseä kiinnostavat, museonjohtaja Annukka Partanen summaa.

Hän itse kertoo, mitä museolla ja sitä yllä pitävässä Lounais-Hämeen Luonnonsuojeluyhdistyksessä voi tulla tekemään vapaaehtoisena.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat