Lounais-Häme Forssa

Häme-päivä jälleen Forssan seudulle: Forssan Mahdollisuuksien torin tämän vuoden teemoina ilmastonmuutos ja tulevaisuus

Forssan Mahdollisuuksien tori on vuoden 2019 Häme-päivä. Valintaperusteissa painoivat kestävän kehityksen ja monikulttuurisuuden teemat sekä järjestäjien yhteistyö.
Horizonte Latino -tanssiryhmä esiintyi Mahdollisuuksien tori -tapahtumassa vuonna 2018. Kuva: Tapio Tuomela

Hämeen maakuntahallitus on valinnut Forssan Mahdollisuuksien torin vuoden 2019 Häme-päiväksi.

Tapahtumaa on järjestetty Forssassa vuodesta 2016 alkaen.

– Kunnianosoitus tuntuu mahtavalta. Lähdimme liikkeelle käytännössä tyhjästä, ja ihmiset ovat ottaneet tapahtuman yllättävän nopeasti omakseen, tapahtuman aktiiveihin kuuluva Kirsi Hipp toteaa.

Vuonna 2017 kävijöitä oli noin 2000, viime vuonna jo komeat 3 500.

Mahdollisuuksien tori on monikulttuurisuuden ja kestävän kehityksen asialla. Maakuntahallitus totesikin valintaperusteissaan, että tapahtuma kuvastaa nykypäivän Hämettä.

Valintaperusteissa painoi myös tapahtumajärjestäjien laaja yhteistyö.

Tapahtuman järjestäjiin lukeutuvat Kulttuuriyhdistys Kuvio, Hämeen Setlementti, SPR:n paikallisyhdistys sekä joukko pienempiä toimijoita.

Mahdollisuuksien torien valtakunnallinen taustaorganisaatio on Fingo, entiseltä nimeltään Kepa.

Tänä vuonna Mahdollisuuksien tori järjestetään Forssan kehräämöalueella 13.9. Teemana on ilmastonmuutos ja tulevaisuus.

Vaikka teemat ja esiintyjät vaihtuvat vuosittain, tapahtuman runko pysyy pitkälti ennallaan.

– Lavaohjelma on monipuolista ja painottuu musiikkiin. Asiapitoisemmalle ohjelmalle järjestämme rauhallisemman tilan. Lasten areena pysyy sekin, samoin torialue järjestöineen, Hipp valaisee

Viime vuoden kävijäpaljoutta selitti osin valtakunnallisesti tunnettu artisti. Palefacen kaltainen tapahtuman luonteeseen sopiva yleisömagneetti pyritään löytämään tällekin vuodelle – artistin houkuttelussa auttaa Häme-päivän tapahtumalle myönnettävä 3 000 euron tuki. FL

Juttu päivitetty kauttaaltaan klo 17.30. 

Häme-päivä

Häme-päivä on valittu vuodesta 1999 lähtien. Valintakriteereinä on muun muassa tapahtuman hämäläisyys tai tapahtuman maakunnallinen tai seutukunnallinen merkittävyys. Tapahtuma tulee järjestää Kanta-Hämeen maakunnan alueella.

Forssan seudulle palkinto on saatu kuusi kertaa.

2002 Hakkapeliitta-tapahtuma, Tammela2004 Sammon Tarina -ooppera/Ypäjän musiikkiteatteri, Ypäjä2006 Minkiön Höyryfestivaali, Jokioinen2011 Holjat -kaupunkifestivaali, Forssa2014 Uniikki, Humppila.2019 Forssan Mahdollisuuksien tori.

 

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic