Lounais-Häme

Forssan mestaruudet jaossa

Forssan jalkapallopuulaakimestaruudesta pelataan turnausmuotoisena viidennen kerran lauantaina Lamminrannassa. Himoitusta tittelistä on lähdössä taistelemaan parisenkymmentä joukkuetta.

– Ensimmäisenä vuonna kun tätä turnausta järjestettiin, mukana oli kahdeksan joukkuetta. Parhaana vuonna joukkueita on tainnut olla 34 tai 36. Yleensä joukkueita on aina enemmän silloin kun on jalkapallon arvokisavuosi, kertoo puulaakiturnauksen puuhamies Janne Eerikäinen.

Pääosa joukkueista on tietenkin Forssan seudulta, mutta kauempaakin tullaan pelaamaan Forssan mestaruudesta.

– Joukkueita tulee myös Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Kirkkonummelta.

Ilmoittautumisaika päättyy tänään, mutta jälki-ilmoittautuminen on Eerikäisen mukaan mahdollista.

– Kertaakaan ei ole sanottu joukkueille, ettei enää mahdu mukaan.

Forssassa pelattiin aikanaan jalkapallon puulaakisarjaa, mutta sen suosio hiipui. Puulaaki herätettiin uudestaan henkiin, mutta taas kävi samalla tavalla, sarja jouduttiin lopettamaan.

Turnausmuotoisena puulaakia pelataan nyt viidettä kertaa. Suosituin on harrastesarja, jossa on jälleen selvästi eniten joukkueita mukana.

– Mietin pitkään, pitäisikö puulaakia pelata sarjana vain turnausmuotoisena? Tulin siihen tulokseen, että yksittäisenä turnauksena homma on helpompi vetää läpi, Eerikäinen kertoo.

Turnaus pelataan lauantaina Forssan urheilukentällä. Nurmi on jaettu puoliksi, jolloin samaan aikaan mahdutaan pelaamaan kahta ottelua. Pelejä on paljon, turnaus kestää aamusta iltaan.

Eerikäinen odottaa rentoa, leppoisaa turnausta. Sääkin on yleensä suosinut.

– Kerran on tainnut sataa kymmenen minuuttia, muuten on joka vuosi ollut hyvä keli.

Pallon perässä painetaan täysillä, mutta pilke silmäkulmassa. Fiilis on korkealla niin pelaajilla kuin yleisöllä.

– Todella rennolla ja hyvillä mielin turnauksessa on tähän asti pelattu. Mitään ylilyöntejä ei ole sattunut. Totta kai ratkaisupeleissä voi tulla joku laiton taklaus, mutta meillä tässä turnauksessa kortit käytössä. Jos sortuu kiellettyihin temppuihin, saa pelikieltoa, Eerikäinen sanoo.

Eerikäinen on ehtinyt suunnitella jo tapahtuman laajentamista, onhan Lamminrannassa puitteet vaikka iltakonsertin pitämiselle. Toistaiseksi juttu on pidetty kuitenkin pienimuotoisena, siinäkin on ydinryhmälle paljon tekemistä.

– Isot kiitokset täytyy antaa apuna toimivalle Leevi Murtolahdelle sekä Liisa Vähämäelle, joka on tehnyt pitkää päivää kioskissa, Eerikäinen sanoo. FL

 

Fingerpori

comic