Lounais-Häme

Forssan Metallityöt valmis kasvuun

Forssan Metallitöiden kolmikko, toimitusjohtaja Vesa Lundström, henkilöstöpäällikkö Ulla Korpiniitty sekä hallituksen puheenjohtaja Markku Lundström, esittelevät uutta laajennusosaa innostuneesti.

Toimitusjohtaja Lundström sanoo jauhemaalaamon olleen melkoinen tuotannollinen pullonkaula, vaikka maalaamo on toiminut kolmessa vuorossa.

Forssan Metallityöt on Suomen suurin palo-ovien valmistaja. Tällä tilikaudella, joka päättyy kesäkuun lopussa, Forssassa valmistetaan kaikkiaan noin 17 000 ovea. Palo-ovien osuus tuotannosta on noin 80 prosenttia. Viidennes valmistetuista ovista on murtosuojaovia, teräksisiä ulko-ovia ja putkien ja sellien sekä eristystilojen ovia. Viennin osuus on vajaat viisi prosenttia.

-Uskon, että kahden viikon kuluttua käyttöönotettava uusi jauhemaalaamo mahdollistaa tuotannon kasvattamisen noin 25 prosentilla. Tämä siitä huolimatta, että uudet EU-määräykset lisäävät ovien maalaukseen käytettävää aikaa. Uusissa määräyksissä oviin on lisätty eristeitä, jotka kasvattavat ovien kokonaismassaa. Ovien lämmittäminen lähes 200 asteeseen, jota maalauksessa edellytetään kestää kauemmin kuin aiemmin, Lundström sanoo.

 

Forssan Metallityöt työllistää noin 80 henkilö ja viisi ulkopuolista osaajaa. Henkilöstöpäällikkö Korpiniitty sanoo yritysten viimeaikaisten rekrytointien sujuneen hyvin. Tämän vuoden aikana yritys on palkannut kaksi uutta työnjohtajaa ja kaksi jauhemaalaria.

-Hakemuksia näihin tehtäviin tuli lähes viisikymmentä. Valintaa vaikeutti se, että hyviä hakijoita oli todella paljon. Hakijoiden määrään vaikutti ehkä myös se, että haimme ammattilaisia vakinaisiin työsuhteisiin, Korpiniitty sanoo.

Yhdeksi vetotekijäksi kolmikko nimeää myös siistit tuotantotilat.

 

Laajennuksen valmistumisen myötä yrityksen rakennusoikeus Turuntien varrella on käytetty lähes loppuun. Markku Lundström sanoo, että rakennusoikeutta on jäljellä enää 300 neliömetriä. Kaikkiaan yrityksellä on tiloja Turuntien varrella noin 16 000 neliömetriä, kun mukaan lasketaan vuokrattu salibandyhalli.

Lundström tuli itse yritykseen työnjohto- ja suunnittelutehtäviin töihin vuonna 1971, ja hän osti yrityksen vuonna 1987.

Vesa Lundström uskoo, että rakentamisen hyvä suhdanne kestää ainakin ensi vuoden alkuun. Hänen mukaansa suhdanne lähti selkeään nousuun tarkasti vuosi sitten. Myös kyselyiden määrä esimerkiksi Venäjältä, jonne forssalaisia ovia on toimitettu aiemmin runsaastikin, on ollut kasvussa.

Vesa Lundström sanoo, että tuotekehitys on keskeinen keino uudistua ja pysyä markkinoiden eturintamassa. Hän on mukana ympäristöministeriön referenssiryhmässä, joka valmistautuu palo-ovien uuteen CE-merkintään, joka tulee marraskuussa 2019. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/12755-kohon-mailatehtaalle-ostaja

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti