Lounais-Häme

Forssan nuorisotoimi toivoo paluuta Ruostejärven leirikeskukseen

Forssan nuorisotoimen järjestämillä kesäleireillä pidetään hauskaa koleasta ja sateisesta säästä huolimatta.

Edes kylmä vesi ei ole pysäyttänyt lapsia hyppäämästä Pikku-Liesjärveen, jossa leiriläiset ovat käyneet päivittäin uimassa.

-Sateinen keli ei haittaa. Vesikään ei ole kauhean kylmää, leirin osallistuja Heidi Kukkonen iloitsi.

Lasten mukaan leirillä parasta ovat olleet kaverit ja eri leikit.

-Olen tykännyt eniten koppilentopallosta ja siitä, kun pääsee leikkimään kavereiden kanssa, Mico Liski hymyili.

 

Viileä kesä ei ole aikuistenkaan mielestä vaikuttanut juuri ollenkaan leirin yleiseen ilmapiiriin.

-Lapset ovat olleet sitkeitä sissejä ja tuntuu, että sade on enemmän aikuisille suurempi ongelma kuin lapsille, nuorisotoimen vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa huomautti.

-Meillä oli tiistaina Forssan VPK vieraana ja lapsia ei haitannut ollenkaan, vaikka vettä tuli kaatamalla, Riitamaa jatkoi.

 

Nuorisotoimi on jälleen niin sanotusti evakossa, koska Forssalla ei ole tällä hetkellä tarjota omaa leirikeskusta leirejä varten.

Ruostejärven leirikeskus on parhaillaan remontissa ja keskiviikkona alueella saatiin homeisten tilojen purku päätökseen.

Nuorisotoimen työntekijät ovatkin joutuneet improvisoimaan tekemistä lapsille kesäkuun alkajaisiksi, kun Jokioisten kunnan Pikku-Liesjärven leirikeskus Tammelassa on ollut varattuna Jokioisten omien kesäleirien ajan.

-Kesä alkoi päiväleireillä, jotka pidettiin kaupungissa. Pääpaikkana meillä oli Kehräämön nuorisotilat, josta teimme retkiä ”Forssa tutuksi” -teemalla, Riitamaa kertoi.

Päiväleireille osallistui kesäkuussa yli sata lasta. Perinteisten leirien eli yöleirien suosio on kuitenkin laskussa myöhäisen ajankohdan vuoksi.

-Juhannuksen jälkeen ihmiset lähtevät lomailemaan ja perinteiset kesäleirit kärsivät katoa. Ennen meillä oli koko kesäkuun ajan yöleirejä, mutta nyt joudumme aina odottamaan omaa vuoroamme myöhempään kesään, nuoriso- ja liikuntapalvelupäällikkö Tapio Virtanen harmitteli.

 

Nuorisotoimen toiveissa on mahdollisimman nopea paluu Ruostejärven maisemiin.

-Syvä kumarrus Jokioisten kunnalle, että meidät jälleen huolittiin tänne. Toivottavasti tämä reissaaminen silti loppuisi mahdollisimman pian, Virtanen totesi.

Virtasen mukaan oma leirikeskus ei vain helpottaisi nuorisotoimea vaan koko kaupunkia.

-Nuorisotoimella on keskukselle tarvetta kolmeksi viikoksi, mutta kaikki se muu aika palvelisi muun muassa järjestöjä, eläkeläisiä ja esimerkiksi leirikouluja, Virtanen sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic