Lounais-Häme

Forssan nuorisovaltuuston johtoon valittiin Sami Norr – nuva viestii somessa

Ehdotus koululaisten bussiaikatauluihin tai koulun pysäköintiongelmat. Forssan nuorisovaltuuston (nuva) tuore puheenjohtaja Sami Norr nostaa ne esimerkeiksi asioista, joihin nuorisovaltuusto voi pyrkiä vaikuttamaan.

-Aloitteita ja päätöksiä tekemällä, tietoa välittämällä, hän lisää keinot.

Nuorisovaltuusto tarjoaa kaupungin päättäjille ja viranhaltijoille nuorten näkökulman päätettävinä oleviin asioihin ja myös ongelmakohtiin. Nuva on tavallaan neuvonantaja mutta myös viestinvälittäjä nuorten ja päättäjien välillä.

Politiikka ja yhteisten asioiden hoito kiinnostavat Norria.

-Ensimmäinen kausi nuvassa oli vielä sellaista seuraamista ja hakemista, mutta nyt tunnen toimintaa jo paremmin.

Amanda Mattila edustaa nuvassa Keskuskoulua, ja hän on ensikertalainen.

-En ole seurannut viime kauden nuvan toimintaa sen erityisemmin, joten voi olla, että katselen aluksi sivusta miten tämä toimii, hän miettii.

Norr ennustaa, että kauden edetessä valtuutetut löytävät esiin nostettavia asioita. Niitä kertyy paitsi kunkin omalta koulun oppilailta myös muilta forssalaisnuorilta.

-Hihasta saa vetää, Norr lupaa.

Toisen kauden valtuutettu Norr edustaa Forssaa myös maakunnallisessa nuorisovaltuustossa.

Aisaparina eli varapuheenjohtajana Norrilla on toinen lyseolainen eli Santeri Heinonen. Sihteerinä toimii nuorisotoimen Kaisa Ahola.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnassa nuvaa edustaa Iida Lehtonen.

Nuva viestii sosiaalisessa mediassa. Sen löytää sekä Facebookista että Instagramista. Tiedotuksesta vastaa Sara Mäki.

Vuosien 2018–2019 nuorisovaltuusto valittiin Forssassa sopuisasti eikä vaaleja käyty. Kunkin oppilaitoksen opiskelijat nimesivät tehtävästä kiinnostuneet edustajikseen. FL

Forssan nuorisovaltuusto
Nuorisovaltuusto on puolueeton, nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyöelin. Nuorisovaltuusto on sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan alainen ja edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia.Se tekee aloitteita ja esityksiä kaupungille ja vie nuorille tietoa heitä koskevista päätöksistä.Valtuusto 2018-2019FAI:n edustaja on Sara Mäki.Forssan yhteislyseon edustajat ovat Santeri Heinonen, Iida Lehtonen, Elle Luukkala, Sami Norr, Niko Suojoki ja Joel Valkeasalo.Keskuskoulun edustajat ovat Jenive Mansikkamäki ja Amanda Mattila. Kuhalaa edustavat Tatu Toivola ja Sofia Treskine. Tölön koulun edustajat ovat Remy Metso ja Venla Uimonen. Nuorisotoimea edustaa Fanni Pöllänen.

Uusimmat

Fingerpori

comic