Lounais-Häme Forssa

Forssan nuorisovaltuuston uusi kampanja kannustaa nuoria: #Meetöihin

Forssan nuorisovaltuustolla on käynnissä #meetöihin-kampanjan, jolla pyritään parantamaan forssalaisnuorten kesätyöllistymismahdollisuuksia.
Forssan yhteislyseon opiskelijat Iiro Lintula (vas.), Jere Laitila ja Kimmo Lilja selvittivät kesätyömahdollisuuksia alkuvuodesta järjestetyillä Tekijä2018-messuilla. Suvi Lehtinen kertoi Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n tarjoamista mahdollisuuksista.

Forssan nuorisovaltuusto (nuva) on lanseerannut uuden #meetöihin-kampanjan. Nuva pyrkii edistämään nuorten työllistymistä erityisesti kesäksi.

– Haluamme kannustaa nuoria töihin ja tuoda heille lisää tietoa työnhausta, työnteosta ja työn tärkeydestä, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sami Norr kertoo.

Ajatus kampanjaan syntyi nuvan keväisestä kokouksesta, jossa valtuuston jäsen totesi hakeneensa kahdeksaa kesätyöpaikkaa saamatta töitä. Toteamuksesta virisi keskustelu aiheen ympäriltä, ja seuraavassa kokouksessa päätettiin käynnistää kesätyökampanja.

– Pyrimme kampanjan avulla siihen, että kaikki työtä haluavat nuoret Forssassa saavat kesällä 2019 ainakin jotain kesätöitä, Norr toteaa.

Norr täsmentää, että kesätyöpaikan ei välttämättä tarvitse olla kokopäivähommaa, myös esimerkiksi keikkatyöt tai osa-aikaiset pestit lasketaan.

Kampanjaa vie eteenpäin nuorisovaltuustosta valittu viiden hengen työryhmä. Loppuvuoden ajan ryhmä tekee aiheeseen liittyvää taustatyötä ja hankkii yhteistyökumppaneita. Käytännön vaihe alkaa tammikuussa ja kestää elokuun 2019 loppuun asti.

Tällä viikolla Forssan 8.-9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille avautui kysely, jolla nuva kartoittaa nuorten ajatuksia työnteosta ylipäätään ja selvittää, kuinka suuri nuorten kesätyöllistymisaste tänä kesänä oli.

Perjantaihin mennessä kyselyyn oli osallistunut noin 200 vastaajaa, joista suunnilleen puolet kertoi olleensa päättyneenä kesänä kesätöissä. Kysely on auki ensi viikon loppuun saakka. Norr toivoo vastauksia tulevan ainakin 500. Linkki kyselyyn löytyy Forssan nuorisovaltuuston Facebook-sivuilta.

– Kartoitamme kyselyllä työn ongelmakohtia, joiden mukaan valitsemme kampanjan seuraavia askelmerkkejä, Norr sanoo.

Norr kertoo, että nuva on yhteistyössä Forssan Ohjaamon kanssa suunnitellut muun muassa keräävänsä alkuvuodesta listan kaikista seudun yrityksistä, joilla on avoimia kesätyöpaikkoja kesällä 2019. Lisäksi pohdinnassa on esimerkiksi ”Forssalaisen työnhaun ABC” -opaskirja, johon koottaisiin työnhakuun ja sen tekemiseen liittyviä ohjeita yksiin kansiin.

Norr kertoo, että yksi jo nyt kyselyn ja aiheesta käytyjen keskustelujen perusteella esiin noussut ongelmakohta nuorten kesätyönhaussa on se, että Forssan kaupungin kesätyöpaikka pitää ottaa vastaan hyvin aikaisessa vaiheessa.

– Moni yritys vahvistaa kesätyöpaikan vasta esimerkiksi toukokuussa, mutta kaupungin kesätyöpaikka pitää ottaa vastaan tai jättää ottamatta jo muistaakseni huhtikuun alussa. Silloin joutuu valitsemaan ikään kuin riskillä, jos haluaa odottaa vielä jonkin yrityksen päätöstä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.7.2020

Fingerpori

comic