Lounais-Häme Forssa

Forssan Osarakennuksen saneeraamia ullakkohuoneistoja myydään miljonääreille ja julkkiksille – Nyt käynnissä on yli 11 miljoonan euron projekti

Forssan Osarakennus saneeraa helsinkiläisten taloyhtiöiden ullakoita näyttäviksi huoneistoiksi. Nyt yrityksellä on käynnissä historiansa suurin ja kallein projekti.
Forssan Osarakennuksen toimitusjohtaja Jukka Mäkilä (vas.) ja asuntoja myyvän Ylinkerros Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sarlin iloitsevat saneerausprojektin onnistumisesta. Edes korona ei ole merkittävästi hidastanut ullakolle saneerattujen asuntojen myyntiä. Kuva: Nicklas Sandberg
Forssan Osarakennuksen toimitusjohtaja Jukka Mäkilä (vas.) ja asuntoja myyvän Ylinkerros Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sarlin iloitsevat saneerausprojektin onnistumisesta. Edes korona ei ole merkittävästi hidastanut ullakolle saneerattujen asuntojen myyntiä. Kuva: Nicklas Sandberg

Vastasaneerattu valoisa kulmahuoneisto Alppiharjussa kymmenennessä kerroksessa. 40 neliön parveke, jonne paistaa ilta-aurinko. Suora näkymä Linnanmäelle.

Tällaisia edustustason asuntoja Forssan Osarakennus saneeraa vanhoille ullakoille Helsingin paraatipaikoilla.

Yrityksen aiemmat kohteet ovat sijainneet esimerkiksi merenrannalla Katajanokalla sekä historiallisissa kiinteistöissä Ullanlinnassa, Eirassa, Kruunuhaassa ja Töölössä.

Nyt yritys tekee kaikkien aikojen suurinta ja kalleinta projektiaan Alppiharjussa, jossa kolmen kerrostalon ullakkotilat muutetaan 23 asunnoksi.

Forssan Osarakennukselle on tärkeää, että ullakkoasuntoon saa tehtyä runsaasti ikkunoita. Ihmiset nauttivat valoisasta kodista.

132-neliöinen yksiö NHL-tähdelle

Forssan Osarakennuksen jokioislainen toimitusjohtaja Jukka Mäkilä myöntää, että 11,6 miljoonan euron projektin aloittaminen jännitti. Ullakkojen saneeraus on kallista puuhaa, koska vaativien remonttitöiden lisäksi taloyhtiöille pitää maksaa sievoinen summa rakennusoikeudesta.

– Yleensä taloyhtiöt ottavat meihin yhteyttä, kun niille tulee tarvetta putkiremonttiin. Ne saavat meiltä rahat remonttiinsa ja lisäksi uusia asuntoja ullakolle.

Kannattavaksi Forssan Osarakennuksen toiminnan tekee se, että yritys myy asunnot itse.

Koska yritys valikoi tarkasti kohteensa ja saneeraa ullakkoja vain kaupungin parhailla paikoilla, asuntojen neliöhinnat liikkuvat helposti 10 000 euron tuntumassa, Katajanokalla jopa selvästi sen yli.

Usein Forssan Osarakennuksen asunnot käyvätkin kaupaksi julkisuudenhenkilöille ja miljonääreille.

– Kerran myimme 132-neliöisen yksiön NHL-tähdelle, Mäkilä kertoo.

Asukkaat pääsevät vaikuttamaan asunnon sisustukseen, jos ostavat asunnon jo rakennusvaiheessa.

Kiitoksia Forssan Säästöpankille

Alppiharjun asuntojen hinnat liikkuvat 350 000–950 000 euron välillä, joten Mäkilän mukaan niitä ovat ostaneet tavalliset, varakkaat helsinkiläiset.

Asunnot ovat tehneet kauppansa jo rakennusvaiheessa, ja viimeiset asunnot valmistuvat vuoden lopulla.

– Projektimme onnistui todella hyvin, vaikka jännittikin. 20 asuntoa on saatu jo myytyä ja viimeiset kolme myydään varmasti ennen juhannusta. Korona ei näytä haittaavan myyntiä.

Mäkilä kiittelee vuolaasti Forssan Säästöpankkia luottamuksesta projektiin.

– Meillä on hyvät yhteistyökumppanit, jotka mahdollistavat isotkin hankkeet.

Forssan Osarakennus suosii modernia tyyliä myös kylpyhuoneissa.

Yrityksellä on Helsingissä hyvä maine

Forssan Osarakennusta kannattelee yhteistyökumppaneiden lisäksi hyvä maine.

Helsingissä tiedetään, että yritys tekee laatua, eikä pelkkää määrää.

Laatu on yksi syy siihen, miksi Mäkilällä ja Forssan Osarakennuksen toisella yrittäjällä Jukka Kotavuolla riittäisi töitä niin paljon kuin he vain jaksaisivat tehdä.

– Helsingissä riittää ullakoita. Emme millään pysty ottamaan vastaan kaikkia projekteja, joita meille tarjotaan.

Koska tekemistä on paljon, Mäkilä vihjaa, että yrityksessä tarvittaisiin lisää työvoimaa. Seuraava kohde odottaa jo Helsingin keskustassa, kunhan Alppiharjun asunnot ensin valmistuvat. FL

Alppiharjun asuntoihin on rakennettu suuret parvekkeet.

Forssan Osarakennus Oy

Forssalainen yritys, jonka toiminta-alueena on Helsingin kantakaupunki.

Erikoistunut ullakkotilojen saneeraamiseen asuinkäyttöä varten.

Tunnettu uniikeista asunnoista, joissa on kaikki mukavuudet ja hyvä ilmanvaihto.

Käyttää suunnittelussa arkkitehtipalveluita.

Ostaa rakennusoikeuksia ja myy saneeratut asunnot itse.

Kerännyt mainetta Helsingissä etenkin varakkaiden keskuudessa.

Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 7 miljoonaa euroa, liikevoitto 500 000 euroa.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic