Lounais-Häme Forssa

Forssan paloaseman paikka vaakalaudalla hankesuunnittelussa – Kaupunki pitää tärkeänä paloaseman säilymistä nykytiloissa

Forssan kaupunki pitää tärkeänä paloaseman säilymistä nykyisissä tiloissaan
Forssan paloasemaa laajennettiin 15 vuotta sitten ja vanhaa osaa saneerattiin 10 vuotta sitten. Kuva: Marko Kullanen
Forssan paloasemaa laajennettiin 15 vuotta sitten ja vanhaa osaa saneerattiin 10 vuotta sitten. Kuva: Marko Kullanen

Kanta-Hämeen kuntien tekemän pelastustoimen yhteistoimintasopimuksen mukaisesti kunnat vastaavat alueellaan siitä, että pelastuslaitoksen käyttöön osoitetaan tarvittavat tilat.

Palvelutasopäätöksen perusteluosan mukaan Forssan kaupungin ja Lopen kunnan kanssa alkaa hankesuunnittelu alueiden paloasemaratkaisusta.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Esa Pulkkinen korostaa, että kyseessä on selvitys tilatarpeista tulevaisuutta varten. Kysymys on sekä tarvittavista tiloista että niiden elinkaaresta.

Selvitys on tarkoitus tehdä uuden palvelutasopäätöksen aikana, vuosina 2020–2021.

Forssan kaupungille on olennaista paloaseman säilyminen kaupungin nykyisissä tiloissa. Paloasema on kaupungin omistama, ja pelastuslaitos on tiloissa vuokralla.

Forssan kaupunginhallitus toteaa lausunnossaan pelastustoimen palvelutasoesityksestä vuosille 2020–2021, että taloudellisin ja toiminnallisin perustein on tärkeää tehdä Forssan paloasemaratkaisun hankesuunnittelu siten, että paloaseman säilyminen nykyisissä tiloissa turvataan.

Forssan paloaseman vanhin osa on vuodelta 1950. Paloaseman laajennus on 15 vuoden takaa. Paloasema saneerattiin perusteellisesti 10 vuotta sitten. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic