Lounais-Häme

Forssan poliisi etsii uusia tiloja keskustasta

Hämeen poliisilaitoksen uuden poliisipäällikön Ilkka Koskimäen mukaan Forssan poliisi etsii tällä hetkellä uusia tiloja.
Nykyisen poliisiaseman vuokrasopimus osoitteessa Murrontie 3 sijaitsevissa tiloissa on päättymässä vuoden 2018 lopussa, eikä vuokrasopimusta näillä näkymin olla jatkamassa.
Koskimäen mukaan poliisissa toivotaan, että uudet toimitilat löytyisivät mahdollisimman läheltä Forssan keskustaa.
– Olemme etsineet uusia tiloja ja kartoittaneet tilannetta, mutta sopivia kohteita ei ole vielä löytynyt, huhtikuun alussa nykyisessä virassaan aloittanut Koskimäki sanoo.
Ennen muuttoa Murrontielle poliisin tilat olivat Rajakadulla. Forssan keskustan tuntumassa sijaitsevista tiloista muutettiin pois homeongelmien vuoksi vuonna 2008.
Tuolloin poliisi teki Murrontien tiloihin kymmenen vuoden vuokrasopimuksen, joka on päättymässä.

Vieraillessaan Forssassa Koskimäki tapasi tiistaina paikallista poliisiaseman henkilökuntaa, joka kantoi huolta jatkuvasti niukkenevista resursseista. Partioita ei ole tällä hetkellä alueella kuin tilanteesta riippuen yksi tai kaksi.
– Ei tästä enää voi vähentää, seuraava askel olisi lopettaa poliisiaseman olemassaolo. Alemmas ei voida mennä, siinä suhteessa olemme hyvässä tilanteessa, sanoo vanhempi konstaapeli, Hämeen poliisin luottamusmies Rami Lehtinen.
Koskimäki vakuuttaa, että Forssan poliisiaseman tulevaisuus on turvattu sataprosenttisen varmasti.
– Poliisiasemaa ei tietenkään olla täällä lakkauttamassa. Toimitila täällä on toiminnallisesti perusteltua. Minkäänlaisia näkemyksiä ei ole siitä, että talo pitäisi lakkauttaa, Koskimäki sanoo ykskantaan.
– Tietysti meidän täytyy koko Hämeen poliisilaitoksen alueella katsoa tasapuolisesti, että resurssit olisivat kohdallaan, hän lisää.
Lehtinen on nähnyt käytännössä, kuinka resurssit ovat Forssassa vähentyneet.
– Henkilökuntaa on vähennetty runsas 30 prosenttia sen jälkeen, kun Forssan kihlakunnan poliisilaitos lakkasi olemasta vuonna 2008. Suhteissa muihin, isompiin, laitoksiin nähden olemme kärsineet aika lailla. Pitäisi muistaa tätä Lounais-Hämeen kulmaakin, kun resursseja jaetaan, Lehtinen sanoo.

Koskimäki toivoo, että puuttuvat resurssit pystyttäisiin korvaamaan tehokkuudella, priorisoinnilla ja toimintamallien löytämisellä. Yksi toimintamalli on ottaa käyttöön ”kovemmat keinot”. Tämä tarkoittaa esimerkiksi rattijuopumuksesta useamman kerran kiinni jääneen mahdollista pidättämisen ja vangitsemisen mahdollisuutta, auton takavarikointia ja ammattiauttajan luokse ohjaamista.
Kun tehokkuus on saatu huippuunsa, on Koskimäen mukaan helpompi perustella paikalliset tarpeet ylemmille tahoille, jotka resursseista päättävät.

Resurssien kasvaminen vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä. Poliisin sopeuttamistavoitteet lohkaisevat lisää työpaikkoja Hämeenkin poliisilta.
– Me voimme vain hoitaa tehtävämme mahdollisimman tehokkaasti sillä porukalla, joka meillä on, ja antaa uskottavaa tietoa meidän esimiesvirastolle, joka neuvottelee ministeriön kanssa, Koskimäki sanoo. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic