Lounais-Häme Forssa

Forssan poliisi on etsinyt uusia tiloja tuloksetta – Jatkaa nykyisessä osoitteessaan

Forssan poliisilla ei ole edessään muuttoa ainakaan toistaiseksi. Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoo, että Suomen EU:n puheenjohtajuus loppuvuonna 2019 näkyy myös Forssassa.
Murrontien kiinteistön suurin miinus on sijainti. Forssan poliisille on etsitty uutta asemaa lähempää keskustaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan poliisiaseman vuokrasopimus Murrontiellä päättyy tämän vuoden lopussa. Uusia lähempänä Forssan keskustaa olevia tiloja alettiin kartoittaa jo vuonna 2017, mutta sopivaa tilaa ei ole löytynyt.

Päättyvässä vuokrasopimuksessa Hämeen poliisilla oli kahden vuoden jatko-optio, joka päätettiin käyttää, kertoo Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

– Joitakin vaihtoehtoja keskustassa meillä on ollut, mutta ei sellaisia, joihin olisimme heti tarttuneet. Kevään aikana katsomme vielä yhdessä Senaatti-kiinteistöjen kanssa, onko parempaa vaihtoehtoa tarjolla, Koskimäki sanoo.

Suurin miinuspuoli poliisin sekä asiakkaiden kannalta nykyisissä tiloissa on sijainti. Hyviksi puoliksi nykyisissä tiloissa Koskimäki näkee etenkin suuren parkkipaikan ja terveen sisäilman.

– Mitä olen henkilökunnankin kanssa keskustellut, niin nykyiset tilat ovat oikein hyvät, mutta sijainti siellä, missä ihmiset ovat, olisi aina parempi, Koskimäki sanoo.

 

Lue myös: Forssan poliisi etsii uusia tiloja keskustasta

 

Koskimäki on tyytyväinen Forssan poliisin työskentelyyn päättyneenä vuonna.

– Töitä on tehty ihan toden teolla sillä porukalla, mitä on. Moni mittari osoittaa sen. Hälytysvasteet ovat hyvät sekä niin sanottujen pimeänä kirjattujen rikosten selvittämisprosentti on loistava, lähempänä 30 prosenttia, Koskimäki kertoo.

Pimeinä tulleilla rikollisilla tarkoitetaan rikoksia, joissa tekijä ei ole jäänyt kiinni heti, eikä tekijän henkilöllisyys ole tiedossa.

Humalassa ja etenkin huumeissa ratin taakse menneitä kuljettajia on Forssan seudulla tavattu viime vuosina paljon.

– Ongelmaa on nyt tosissaan taklattu esimerkiksi autoja takavarikoimalla, Koskimäki sanoo.

Työntäyteiseltä näyttää myös vuosi 2019. Ensi vuoden heinäkuussa Suomesta tulee Euroopan unionin puheenjohtajamaa, mikä näkyy loppuvuonna myös Forssassa. Hämeen poliisista on merkittävä määrä henkilöstöä kiinni virka-aputehtävissä. Paikallisesti henkilöstöä on käytettävissä normaalia vähemmän.

Haasteita tuovat myös esimerkiksi lainsäädännön muutokset.

– Ajo-oikeusasioiden ratkaisuvalta on siirtymässä käräjäoikeudelta poliisille. Se tuo lisätyötä ja vaikuttaa lupapalveluihin, Koskimäki toteaa.

Forssassa mitään varsinaisia muutoksia esimerkiksi henkilöstön suhteen ei ole suunnitteilla, mutta painopisteitä viilataan koko ajan.

– Ennaltaehkäisevään toimintaan pyrimme panostamaan jatkossa enemmän. Huumetorjunta on ollut iso juttu pari vuotta, ja sitä jatkamme, Koskimäki kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic