Lounais-Häme

Forssan puistot keräävät ihailua – vielä kun käyttäjiä saisi lisää

Yhtiönpuisto, Harjun alue, Talsoilanpuisto, Salmistonmäki, Viksbergin kartanopuisto, Rantalanmäki, Harjuselänteen puistot.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, sillä puistoja ja viheralueita riittää Forssassa.

Laajat viheralueet ovat nyt kolmen vuoden ajan muodostaneet yhdessä peräti 850-hehtaarisen Forssan kansallisen kaupunkipuiston.

 

Forssalainen Malla Toivonen kertoo, että Forssan puistot ovat tulleet hänelle tutuiksi pyöräilyn kautta.

-Täällä on ihanat ja hyvin hoidetut puistot. Varsinaisista puistoalueista ei tule mieleen oikein mitään parannettavaa, Toivonen kertoi hakiessaan Forssan kansallisen kaupunkipuiston kolmivuotisjuhlan kunniaksi jaettua orvokkia Forssan torilta.

-Lähellä kotiani sijaitseva leikkipuisto on jätetty oman onnensa nojaan, mutta muuten kaikki on upeasti.

 

Kaupunginpuutarhuri Leila Grönholm arvioi, että edellisen kolmen vuoden aikana ihmiset ovat löytäneet kaupungin alueet yhä paremmin. Käyttöaste nousee, mutta enemmänkin puistoihin mahtuisi ihmisiä.

Forssalainen Noora Helkearo kertoo, että hänelle Forssan puistot eivät olleet kovinkaan tuttuja vielä pari vuotta sitten. Nyt Helkearo kuitenkin viettää aikaa yhdessä reilun vuoden ikäisen Onni Vettenrannan kanssa keskustan puistoissa.

-Ei niitä varmaan kovinkaan paljon käytetä loppujen lopuksi, vaikka täällä on paljon hyviä puistoja. En minäkään ennen Onnia juuri käynyt, Helkearo tunnustaa.

Grönholm ehdottaa, että kaupunkilaiset kulkisivat esimerkiksi työmatkoja mahdollisuuksien mukaan polkupyörällä puistojen läpi, jolloin ne tulisivat myös tutuiksi.

-Kun puistot tunnetaan, niitä osataan myös muuten käyttää. Siksi mekin jaamme orvokkeja torilla, jotta ihmiset kuulisivat puistoista ja hyödyntäisivät niitä paremmin, Grönholm kertoo.

Helkearo ei kaipaa mitään suurempia aktiviteetteja tai muutoksia puistoihin, vaikka tapahtumat vetävätkin kävijöitä hetkellisesti ja tutustuttavat puistoihin.

-Kunhan puistoista pidetään hyvää huolta, kuten nyt, kyllä ihmiset niihin löytävät, Helkearo sanoo.

 

Toivonen veikkaakin, että arvostuksen puutteesta puistojen käyttö ei ainakaan jää kiinni.

-Kyllä Forssasta puhuttaessa monesti nousevat esiin juuri hyvin hoidetut puistot

Eikä kaupunkipuisto rajoitu vain viheralueisiin, sillä mukana on esimerkiksi myös Kehräämön alue kokonaisuudessaan.

-Juuri olin Piippuaukiolla ja mietin, että ihan kuin olisi ollut ulkomailla, se on niin hieno paikka, Toivonen hymyilee. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/51762-kaupungin-viheralueet-esittelyssa-tama-vahan-kuin-koko-forssan-esittelyfilmi-katso

 

Uusimmat

Fingerpori

comic