Lounais-Häme Forssa

Forssan sairaala hakee päivystykselle jatkoa – yhtymäjohtaja arvioi, että tulossa on uusi määräaikainen lupa

Ympärivuorokautiselle perusterveydenhuollon päivystykselle on Forssan seudulla tarvetta,

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä hakee sosiaali- ja terveysministeriöltä jatkolupaa perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen järjestämiseksi Forssan sairaalassa myös 1.1.2020 jälkeen.

Hyvinvointikuntayhtymä sai kuluvan vuoden alussa toimintaluvan ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon tasoisen päivystyksen järjestämiseksi vuoden 2019 loppuun. Toiminnan ehtona oli, että radiologiset palvelut on Forssan sairaalassa järjestetty 24/7.

– Lupaa haettiin viimeksikin malliin toistaiseksi, mutta saimme silloin määräaikaisen luvan. Varmaan tälläkin kerralla tulee vain määräaikainen lupa, arvioi yhtymäjohtaja Katariina Korhonen viitaten valtakunnallisen soten kaavailtuun voimaantuloon.

Forssan sairaalassa toimi aiemmin erikoissairaanhoidon päivystys, mutta tästä vuodesta alkaen se on ollut luokitukseltaan hiukan alempaa perusterveydenhuollon päivystystä.

Perusterveydenhuollon päivystyksessä lääkärityövoima tulee ostopalveluna virka- ja päivystysaikana Attendolta.

Ympärivuorokautisessa päivystyksessä Forssassa kirjataan arvion mukaan hiukan yli 18 000 vastaanottokäyntiä tänä vuonna.

Hyvinvointikuntayhtymä perustelee ympärivuorokautista perusterveydenhuollon päivystyksen järjestämistä mm. maantieteellisellä sijainnilla 2- ja 10-teiden risteyksessä, laajalla seudullisella sosiaalihuollon palvelukeskusverkolla, yöaikaisella osastojen lääkäritarpeella, laajalla toiminta-alueella ja Forssan sairaalan 53 kilometrin etäisyydellä Kanta-Hämeen keskussairaalasta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.2.2020

Uusimmat