Lounais-Häme Forssa

Forssan sairaalan koronanäytteet ovat olleet puhtaita: "Sikäli paikkakunnan tilanne näyttää nyt rauhalliselta"

Forssan sairaalassa on testattu torstaihin mennessä 22 henkilöä. Heistä 16:n tulos on valmistunut.
Forssan sairaalassa on otettu koronanäytteitä puolentoista viikon ajan. Laboratorion osastonhoitaja Kirsti Ruohosen mukaan tarvittaessa näytteenottotahtia pystytään ainakin kaksinkertaistamaan nykyisestä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan sairaalassa on otettu koronanäytteitä puolentoista viikon ajan. Laboratorion osastonhoitaja Kirsti Ruohosen mukaan tarvittaessa näytteenottotahtia pystytään ainakin kaksinkertaistamaan nykyisestä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan sairaalassa on otettu torstaihin mennessä 22 koronanäytettä.

Testaus alkoi maanantaina 6. huhtikuuta, jolloin testattavia oli yksi ja seuraavana päivänä kaksi.

– Sen jälkeen testaus on lisääntynyt muttei hurjasti. Päivittäistä vaihtelua on ollut ja enimmillään näytteitä on otettu kuusi päivässä, laboratorion osastonhoitaja Kirsti Ruohonen kertoo.

Keskiviikkona koronanäyte otettiin neljältä henkilöltä.

– Jos tarvetta on, pystymme vielä ainakin kaksinkertaistamaan näytteenoton ilman ongelmia.

Valtaosa testatuista hoitohenkilökuntaa

Forssan sairaalassa otetaan näytteitä tartuntatautilääkärin määräyksellä.

Testattavat ovat olleet pääasiassa hoitoalan henkilökuntaa, mutta koronatesti on tehty myös muutamalle osastolla olevalle potilaalle sekä yhdelle varusmiehelle.

Potilailta koronanäyte on otettu vaadittavin suojatoimenpitein potilashuoneessa, muilta sairaalan pihalla olevassa ulkotilassa.

Forssasta näytteet toimitetaan analysoitavaksi Fimlabin Tampereen toimipisteeseen. Torstaina tulokset oli saatu tiistaihin mennessä otetuista 16 näytteestä.

– Ne kaikki ovat olleet negatiivisia. Sikäli paikkakunnan koronatilanne näyttää nyt rauhalliselta.

Oireisena ensin yhteyttä puhelimitse

Jos itsellä ilmenee koronan oireita, toimintaohjeet ovat vanhat tutut: ensimmäiseksi on otettava yhteyttä perusterveydenhuoltoon.

Forssalaisia, humppilalaisia, jokioislaisia, tammelalaisia ja ypäjäläisiä neuvotaan soittamaan arkisin kello 15.30 asti numeroon 03 4191 2010. Ilta-aikaan ja viikonloppuisin numero on 03 4191 3000.

Puhelinsoiton jälkeen on tärkeää pysytellä kotona, kunnes terveydenhuollosta otetaan yhteyttä ja annetaan ohjeita puhelimitse. FL

Lue myös: Forssan sairaala aloittaa maanantaina koronanäytteiden oton, tartuntatautilääkäri osoittaa testattavat (FL 3.4.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic