Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan sairaalan leikkaukset peruttu maaliskuun loppuun asti – Osa poliklinikoiden toiminnasta tauolla

Neuvolan tarkastuksiin saa yhä mennä, jos kenelläkään perheestä ei ole hengitystieinfektion oireita.
Forssan sairaalassa ei suoriteta leikkauksia ainakaan loppukuun aikana koronavirusepidemian vuoksi. Kuva: Seppo Pessinen
Forssan sairaalassa ei suoriteta leikkauksia ainakaan loppukuun aikana koronavirusepidemian vuoksi. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan sairaalan polikliinisen kirurgian yksikössä on peruttu kaikki paikallispuudutuksessa tehtävät leikkaukset ainakin maaliskuun loppuun asti. Kaikkia potilaita, joilla aika oli varattu tälle välille, on informoitu henkilökohtaisesti.

– Mitä olen kentältä kuullut viestiä, ihmiset ovat suhtautuneet tilanteeseen todella ymmärtäväisesti. Haluamme hallitukselta tulleiden ohjeiden mukaisesti välttää turhia kontakteja niin, että mahdollisimman moni säästyisi virukselta.

– Henkilökuntaa valjastetaan tarvittaessa mahdolliseen tulevaan tarpeeseen, terveydenhuollon palvelualuejohtaja Merja Kanervisto-Jokinen sanoo.

Kanervisto-Jokinen muistuttaa, että tilanne voi elää nopeallakin aikataululla, ja aikojen peruminen voi tilanteen näin edellyttäessä jatkua myös maaliskuun lopun jälkeen.

Jos aikaa ei ole peruttu, se on voimassa

Verisuonitautien poliklinikka ja osa silmätautien poliklinikan toiminnasta on keskeytetty 31. maaliskuuta asti. Muidenkin poliklinikoiden toimintaa supistetaan.

Lähtökohta on, että jos asiakkaalle ei ole ilmoitettu käynnin peruuntumisesta, varattu aika on voimassa ja toteutuu.

Oireettomat tervetulleita neuvolaan

Neuvolan tarkastukseen voi tulla sovitun mukaisesti, jos yhdelläkään perheenjäsenellä ei ole hengitystieinfektion oireita. Terveydenhoitajat soittavat tarkastuksiin tuleville perheille tautitilanteesta.

Raskaana olevien ja vauvojen ensimmäiset tarkastukset pyritään järjestämään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic