Lounais-Häme Forssa

Forssan sairaalan toiminta ei lakkaa, vaikka erikoissairaanhoitoa keskitetään keskussairaalaan

Forssan sairaalassa esimerkiksi ympärivuorokautinen päivystys toimii normaalisti. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan sairaalassa esimerkiksi ympärivuorokautinen päivystys toimii normaalisti. Kuva: Tapio Tuomela

Kanta-Hämeen keskussairaala tiedotti torstaina päätöksestään ajaa alas kiireetöntä vastaanottotoimintaa ja keskittää resursseja Hämeenlinnaan. Sairaanhoitopiiri haluaa painottaa, ettei terveydenhuollon toiminta Forssan ja Riihimäen sairaaloissa tästä syystä lakkaa, kuten on virheellisesti tulkittu.

– Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Päätöksemme koskee vain Kanta-Hämeen keskussairaalan tuottamia erikoissairaanhoidon palveluja Forssassa ja Riihimäellä. Molemmissa sairaaloissa on myös laajaa seudullisten kuntayhtymien perusterveydenhuollon palvelutuotantoa, joka luonnollisesti jatkaa toimintaansa. Forssassa on myös hyvinvointikuntayhtymän omaa erikoissairaanhoidon palvelutuotantoa, muistuttaa KHSHP:n johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Molemmissa sairaaloissa toimivat myös päivystykset. Kiireetöntä toimintaa ajetaan alas kuitenkin myös FSHKY:n oman toiminnan osalta.

– Paljon tehdään nyt etänä ja kiireettömät kontrollit ja toimenpiteet siirretään. Ne potilaat hoidetaan, joiden sairaus pahenisi vastaanoton siirtämisestä, kertoo FSHKY:n johtaja Katariina Korhonen.

Jos aikaa ei ole peruttu, se on voimassa

Kiireetöntä vastaanottotoimintaa joudutaan ajamaan yhtä lailla alas myös Hämeenlinnassa, kun COVID-19-potilaiden hoito keskitetään Hämeenlinnaan.

– Riihimäen ja Forssan sairaaloilla on epidemiatilanteessa erittäin tärkeä rooli hoitaa perusterveydenhuollon osastotoimintaa laajennetusti, kun koronapotilaiden hoito keskitetään Hämeenlinnaan, sanoo RSTKY:n johtajaylilääkäri Olli Huuskonen.

Potilaiden ei siis tule ihmetellä, jos Forssan tai Riihimäen sairaaloiden poliklinikkavastaanotoille tulee tekstiviestimuistutuksia tai aikaa ei ole peruttu.

Kaikista siirtyneistä ajoista tiedotetaan asiakkaita puhelimitse, kirjeellä tai tekstiviestitse. Jos aikaa ei ole peruttu, se on voimassa edelleen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic