Lounais-Häme Forssan seutu

Koronatilanne sallii säännön väljentämisen – Forssan sairaalassa voi nyt vierailla

30 minuutin käynnille on kuitenkin ehtonsa. Vierailuissa osastoille on käytettävä tarkkaa harkintaa.
Forssan sairaalan sisätautiosastolle vierailusta pitää aina sopia ennalta. Osaamiskeskuksessa ja kirurgisella osastolla on käytössä vierailuajat. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan sairaalan sisätautiosastolle vierailusta pitää aina sopia ennalta. Osaamiskeskuksessa ja kirurgisella osastolla on käytössä vierailuajat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan sairaalassa voi nyt vierailla läheisensä luona, mutta tarkasti harkiten ja ehtojen mukaan.

Tarkimmin puntaroidaan vierailut sisätautiosastolle. Ne onnistuvat vain ennalta osaston hoitajien kanssa sopien.

– Sisätautiosaston vierailusääntö on tiukempi, koska sinne sijoitetaan potilaat, joilla mahdollisesti epäillään koronavirustartuntaa. Tilanteet voivat vaihdella nopeasti, siksi ennalta sopiminen on tärkeää, korostaa va. avohoidon ylilääkäri Virpi Toivio.

Sisätautiosastolla hoidetaan myös immuunivajepotilaita.

Osaamiskeskuksessa ja kirurgian osastolla vierailut sallitaan kello 14–18.

Puoli tuntia aikaa

Vierailut saavat kestää enintään 30 minuuttia. Yhden hengen huoneeseen saa tulla korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan.

Usean hengen huoneessa vierailijoita saa olla vain yksi. Vierailua suositaan kahviossa tai osaston päivähuoneessa, jos potilas voi niihin siirtyä kuntonsa vuoksi.

Vierailija voi halutessaan käyttää suu-nenäsuojusta, joita saa henkilökunnalta. Vierailun aikana on noudatettava hyvää käsihygieniaa.

Jos yhteydenpito onnistuu muutoin kuin paikalle tulemalla tai sairaalassa oloaika on potilaalla lyhyt, vierailuja on paras välttää.

Myös ulkomaan matka voi olla este

Vierailulle ei saa tulla, jos on koronaan viittaavia oireita. Vierailu pitää jättää väliin, jos vierailijalla tai hänen perheenjäsenellään on hengitystieoireita, kuumetta tai muu infektio-oire.

Myös karanteeni tai lähikontakti koronaan sairastuneeseen edeltävän 14 vuorokauden aikana estää vierailun. Koronan sairastanut voi vierailla sairaalassa, jos hän on ollut terve neljän viikon ajan.

Myös ulkomaan matka voi estää vierailun, jos paluusta on vähemmän kuin 14 päivää. Baltian maissa, Norjassa, Tanskassa tai Islannissa käyneet voivat vierailla sairaalassa.

Jos tilanne muuttuu, ohjetta päivitetään

Forssan sairaalan päivitetty vierailuohje on voimassa 14. heinäkuuta asti.

Jos koronaepidemian tilanne alueella muuttuu, myös vierailuohjetta päivitetään.

– Tilanne on nyt Forssan seudulla hyvinkin rauhallinen.

Koko Kanta-Hämeessä rauhallista

Tartuntalukujen kasvu on ollut vähäistä huhtikuusta lähtien koko Kanta-Hämeessä. Viikkotasolla uusien tartuntojen määrät ovat olleet yksittäisiä, ja tartunnat ovat linkittyneet käytännössä lähes kokonaan yhteyksiin Uudellemaalle.

Keskiviikkoon 24. kesäkuuta mennessä maakunnassa on todettu yhteensä 116 koronatartuntaa. Viimeisen kuluneen viikon aikana ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on ollut hoidossa koronapotilas viimeksi toukokuun alkupuolella, tehohoidossa koronapotilas on ollut viimeksi huhtikuussa. FL

Lue myös: Vain hengitystieoireiset saavat kulkea pääovesta – Forssan sairaalan sisäänkäynnit uusiksi

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmässä on 38 000 kantahämäläistä – Forssa on kunnista riskialttein

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic