Lounais-Häme Forssa

Forssan Salama ei saa naisten joukkuetta SM-maastoon

Forssan Salaman Astrid Snäll yrittää jatkaa maastomestaruuksiaan nyt alle 22-vuotiaiden sarjassa.

Forssan Salama ei saa naisten joukkuetta kokoon ensi sunnuntaina Janakkalassa juostaviin maastojuoksun SM-kisoihin.

Salama on saavuttanut kymmenen viime vuoden aikana kuusi naisten joukkuemitalia, joista kaksi kultaisia. Viimeksi toissa vuonna Salaman naisjoukkue sijoittui pronssille.

Janica Rauma on ollut juoksemassa Salaman kaikkia joukkuemitaleita ja hän on lähdössä kisaan sunnuntainakin. Raumalla on henkilökohtaiset SM-pronssit vuosilta 2015, 2017 ja 2018 ja nytkin hän lähtee haastajan roolissa viime vuoden kärkiparin Camilla Richardsonin ja Kristiina Mäen vauhtiin.

Rauman lisäksi Salama on ilmoittanut naisten kuudelle kilometrille Annemari Kiekaran, joka siis jatkaa juoksu-uraansa ainakin maasto- ja maantiekisoissa.

Kolmatta lenkkiä Salama ei saa naisten sarjaan, kun edelliskaudella seuraan liittynyt hämeenlinnalainen Saara Kauranen ja myös Valkeakosken Hakasta täksi kaudeksi Salamaan vaihtanut Mira Tuominen kärsivät loukkaantumisista.

Jos Astrid Snäll olisi liittynyt Salaman naisjoukkueen kolmanneksi lenkiksi, olisi Salaman joukkuekulta käytännössä varma. SM-maastojen sääntöjen mukaan juoksijan on kuitenkin pysyttävä omassa ikäluokassaan ja Snäll juoksee nyt ensimmäistä kautta alle 22-vuotiaissa. Viime vuonna 19-vuotiaiden maastomestaruuden voittanut Snäll kamppailee uudessa sarjassaan mestaruudesta Saija Sepän kanssa.

Salaman muita edustajia Janakkalan SM-maastossa ovat Aaro Julkunen M22-sarjassa ja Alisa Pennanen N19-sarjassa.

Someron Esan Veikka Saren tavoittelee mestaruutta 17-vuotiaiden sarjassa, jossa hän sijoittui viime vuonna hopealle. Esan toinen edustaja on naisten sarjassa kilpaileva Linnea Harala.

Tammelan Ryskeen Veeti Saarinen kilpailee P15-sarjassa. Tyttöjen vastaavassa sarjassa Lempäälän Kisaa edustava tammelalainen Nora Kytäjä yrittää kirkastaa viimevuotisen SM-pronssinsa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic