Lounais-Häme

Forssan Sami Sulkko ehdolla Riihimäelle

 

Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkkoa esitetään Riihimäen kaupunginjohtajaksi. Kaupunginvaltuusto valitsee Riihimäen uuden kaupunginjohtajan ensi maanantaina 6. kesäkuuta. Sulkon nimi on pidetty piilossa julkisesta keskustelusta.

Sulkko sanoo, että sille oli syynsä. Aloite kaupunginjohtajapestistä tuli Riihimäeltä.

-Keskusteluja käyntiin pitkään ja päätin vasta varsin myöhäisessä vaiheessa antaa suostumukseni tehtävään. Oikeastaan aivan viime metreillä, hän toteaa.

Sulkon päätöksenteon vaakakupissa painoi suuremman kaupungin vetovoima ja erilainen toimintaympäristö rautatien ja moottoritien vaikutuspiirissä.

-Päätös ei ollut helppo, sillä minulla ei ole ollut painetta hakeutua pois Forssasta. Yhteistyö yrittäjien sekä kunnanhallituksen että kunnanvaltuuston puheenjohtajan kanssa on sujunut hyvin.

Sulkko valittiin Forssan kaupunginjohtajaksi toukokuussa 2013.

Riihimäen kaupunginhallituksen valintaryhmän mukaan Sami Sulkko on soveltuvin kaupunginjohtajan virkaan.

-Sulkko on toiminut työurallaan neljässä eri kunnassa johtajana vuodesta 2006 lähtien, joten hänellä on laaja kokemus ja hyvä perehtyneisyys kunnallishallintoon ja kuntatalouteen. Hän tuntee seudun elinkeinoelämän ja toimii Kanta-Hämeessä aktiivisesti muun muassa kauppakamarin hallitustehtävissä, Riihimäen kaupunginhallitus toteaa tiedotteessaan.

Kaupunginjohtajan virkaan oli yhteensä 16 ehdokasta: 15 henkilöä lähetti hakemuksen ja yksi antoi suostumuksen.

Valintaryhmä haastatteli viisi kandidaattia, ja soveltuvuus testattiin neljältä hakijalta. Valintaryhmä käytti apunaan Personnel Groupin valintakonsulttia ja soveltuvuustestausta.

Personnel Groupin edustaja raportoi testien tuloksista valintatyöryhmälle perjantaina 27. toukokuuta ja kaupunginhallitukselle 30. toukokuuta.

Riihimäen nykyinen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen jää eläkkeelle 1.11.2016.  Jos Sulkko valitaan Riihimäelle, hän siirtynee virkaansa lokakuussa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic