Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seudulla ennätysmäärä ehdokkaita – Ilkka Joenpalo: Ennakkoäänestysprosentti kielii vaali-innosta

Ilkka Joenpalo oli kansanedustajana vuodet 1987–1991. Kuva: Seppo Pessinen
Ilkka Joenpalo oli kansanedustajana vuodet 1987–1991. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan seudulta pyrkii tällä kertaa ennätysmäärä ehdokkaita eduskuntaan. Ehdokkaita on kaikkiaan 13, joista yhdeksän kotikunta on Forssa. Entinen kansanedustaja Ilkka Joenpalo (sd.) toteaa ehdokkaiden suuren määrän johtuvan pienpuolueiden määrän kasvusta.

Alueemme ehdokkaat jakautuvat yhdeksän puolueen kesken. Useampi kuin yksi ehdokas on sosialidemokraateilla, perussuomalaisilla, vasemmistoliitolla ja seitsemän tähden liikkeellä.

Mielenkiintoinen piirre paikallisessa ehdokasasettelussa on myös nuorehkojen naisten suuri osuus. Heitä on ehdokkaista kuusi.

– Ehdokasasettelu on taktikointia, jossa seudullisena pyrkimyksenä voi olla mahdollisimman suuri kannatus puolueelle tai yhden ehdokkaan taktiikka, jotta puolueen mahdollisuus saada oma ehdokas kansanedustajaksi paranisi.

– Vasemmistoliitolla on perinteisesti ollut alueeltamme useampi ehdokas, joilla pyritään keräämään ääniä puolueelle. Keskusta on sekin ollut yleensä liikkeellä useammalla ehdokkaalla, kun taas sosialidemokraatit ovat useimmiten keskittäneet ääniä yhdelle paikalliselle ehdokkaalle, Joenpalo kertoo.

Forssan ennakkoäänestysprosentti kohosi peräti 43,8 prosenttiin, mikä kielii Joenpalon mukaan siitä, että paikalliset ehdokkaat saavat kansan äänestämään.

– Kannustan ensisijaisesti äänestämään ja aina parempi, jos ehdokas on omalta alueelta. Toivotaan, että saamme 2–3 edustajaa eduskuntaan, Joenpalo toivoo.

Katso myös, ketkä ehdokkaista ovat jättäneet vapaaehtoisen vaalirahailmoituksen

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic