Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seudulla jäi kiinni 14 huumeiden käyttäjää – Viikonlopun tehoratsiassa takavarikoitiin esimerkiksi 74 grammaa amfetamiinia

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudulla toteutettiin viime viikonloppuna tehostettua huumeratsiaa.

Poliisi kiersi saamiensa vihjeiden ja oman tietonsa perusteella sellaisissa paikoissa, joissa huumeet tyypillisesti vaihtavat omistajaa ja joissa niitä yleisesti käytetään.

Forssan poliisi nappasi ratsiassa 14 henkilöä, joilla oli hallussaan huumeita. Osalla epäilyistä oli mukanaan huumeita vain omaa käyttöä varten. Heille poliisi kirjoitti sakot paikanpäällä. Osaa epäillyistä vielä kuullaan, ja heidän tapauksensa menee esitutkintaan. Joidenkin kotiin tehtiin myös kotietsintöjä.

Ratsiassa kiinnijääneistä 12 on miehiä, yksi heistä alaikäinen. Kaksi epäillystä on naisia.

Kokaiini oli poliisille pieni yllätys

Forssan poliisi sai viikonlopun aikana haltuunsa esimerkiksi 74 grammaa amfetamiinia, yhden subutexin, reilut 2 ekstaasia, puoli grammaa kokaiinia, yli 60 grammaa marihuanaa ja 40 grammaa kannabiskasvin osia. Samalla poliisi takavarikoi kaksi veistä ja patruunoita.

Takavarikoidut huumeet ovat sellaisia, joita Forssan seudulla tyypillisesti kiertää.

– Joskin kokaiini on seudullamme harvinaisempaa, rikoskomisario Tomi Repo kertoo.

Hänen mukaansa tehostettu huumeratsia tehtiin viimeksi vuoden 2018 alussa. Tuolloin poliisi käräytti lähes yhtä monta henkilöä huumeiden käytöstä tai hallussapidosta kuin viime viikonloppuna. Poliisille selvästi antoisin päivä oli perjantai, jolloin tieto huumeratsiasta ei ollut vielä tavoittanut huumepiirejä. Perjantaina jäi kiinni epäillyistä 10.

”Tällä seudulla käytetään huumeita”

– Ratsiassa ei tullut vastaan yllätyksiä. On poliisin tiedossa, että valitettavasti tällä seudulla käytetään huumeita, Repo sanoo.

Hän kuitenkin lisää, ettei Forssan seudulla huumeiden käyttö enää juuri eroa muusta Hämeestä.

– Nuorten suhtautuminen erityisesti mietoihin huumeisiin on aiempaa myönteisempi ihan valtakunnallisesti, Repo kertoo.

Esimerkiksi Forssan seudulla kiinni jääneellä alaikäisellä oli hallussaan kannabista.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic