Lounais-Häme Hämeenlinna

Forssan seudulla jokainen kunta menetti asukkaita - Kanta-Hämeessä vain Hämeenlinna ja Riihimäki vetävät väkeä

Kanta-Hämeen väestökehityksen suunta kääntyi viime vuonna. Kasvua koettiin kuitenkin vain kahdessa kaupungissa.
Muuttoautoille on riittänyt töitä Kanta-Hämeessä viime vuonnakin. Vain kahdessa kaupungissa tulijoita on ollut enemmän kuin lähtijöitä. Arkistokuva. Kuva: Terho Aalto
Muuttoautoille on riittänyt töitä Kanta-Hämeessä viime vuonnakin. Vain kahdessa kaupungissa tulijoita on ollut enemmän kuin lähtijöitä. Arkistokuva. Kuva: Terho Aalto

Kanta-Hämeen maakunnan asukasluku väheni edelleen vuonna 2019, mutta lasku kääntyi huomattavasti aiempaa neljää vuotta maltillisemmaksi.

Maakunnassa asui vuoden vaihtuessa 170 981 ihmistä. Määrä oli 383 pienempi kuin vuosi sitten.

Maakuntaliitto Hämeen liiton mukaan vuosi 2018 jäi huonolla väestökehityksellään tilastolliseksi poikkeamaksi, josta on palattu takaisin normaalimpaan kehitykseen.

 

Väestönlaskun hidastuminen johtui etenkin maakuntien välisen nettomuuton parantumisesta. Kanta-Hämeeseen muutti 56 ihmistä enemmän ja maakunnasta muutti pois 676 ihmistä vähemmän kuin vuonna 2018. Muuttovoittoa tuli ulkomailta 271 henkeä.

Kaikista maakunnista Kanta-Häme sai viidenneksi eniten nettomuuttajia.

 

Hyvästä kehityksestä huolimatta koko maakunnassa oli vain kaksi kuntaa, jotka pystyivät kasvattamaan väkilukuaan. Hämeenlinna kasvoi viime vuonna 130 asukkaalla ja Riihimäki 72 asukkaalla.

Luvut kertovat muuttovoitosta, sillä luonnollinen väestönkasvu oli muun Suomen tapaan tappiollinen alhaisen syntyvyyden takia.

Määrällisesti eniten väestötappiota kokivat Hausjärvi ja Forssa, suhteellisesti eniten Humppila ja Hausjärvi.

Forssan seutukunta menetti vuoden 2019 aikana yhteensä 317 asukasta. HäSa

Pääosin miinusta

Vuoden 2019 aikana vain Hämeenlinnan seutukunta kasvatti väkilukuaan. Kasvu tapahtui Hämeenlinnassa (+130), sillä Hattula pieneni 50 asukkaalla ja Janakkala 25 asukkaalla.

Riihimäen seudulla Riihimäki kasvoi 72 hengellä, mutta Hausjärven (-147) ja Lopen (-46) luvut saivat seutukunnan kokonaisväestön laskuun.

Forssan seudulla kaikki kunnat menettivät asukkaita: Forssa -124 asukasta, Jokioinen -65, Humppila -53, Tammela -63 ja Ypäjä -12.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020