Lounais-Häme

Juttua päivitetty: Forssan seudulla kolme koronatartuntaa, yksi niistä kaupungintalolla – Sairaanhoitopiiri: "Suorastaan karmiva sunnuntai"

THL:n mukaan koronavilkkusovellus on ladattu yli 2,2 miljoonaa kertaa. Kuva: Arttu Laitala
Koronavilkkusovellusta hyödynnetään altistuneiden tavoittamisessa. Kuva: Arttu Laitala

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tietoon tuli sunnuntaina kaikkiaan 8 uutta koronatapausta, joista 3 on todettu Forssan seudulla.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä vahvisti Forssan Lehdelle maanantaina kolmannen tartunnan, joka liittyy aiemmin todettuun. Avohoidon ylilääkäri Noora Leppäsen mukaan tartuntojen jäljet vievät Lappiin.

Forssan kaupunki tiedotti maanantaina aamulla kaupungintalon henkilökunnan jäsenen koronavirustartunnasta. Hän ja hänen lähityöyhteisönsä on asetettu karanteeniin, ja he ovat etätöissä.

Kaupungintalon tilat on siivottu. Kaupungintalon henkilökuntaa on opastettu noudattamaan tarkkaa hygieniaa ja olemaan mahdollisuuksien mukaan etätöissä.

Terveydenhuollon ammattilaiset selvittävät tartuntaketjuja ja ovat yhteydessä mahdollisesti altistuneisiin. Forssan kaupunki pyytää asukkaitaan noudattamaan terveydenhuollosta annettuja ohjeita turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä ja asioimaan mahdollisuuksien mukaan etänä kaupungintalon palvelujen suhteen.

Lue myös: Forssan seudun oma pandemiatyöryhmä linjasi: Maskit kasvoille hykyn toimipisteissä asioiville (4.10.2020)

Tartunnoista laajoja altistuksia

Sairaanhoitopiiri tiedotti Twitter-palvelussa, että tartunnat ovat aiheuttaneet laajoja altistuksia.

Sunnuntai oli sairaanhoitopiirin mukaan ”suorastaan karmiva”.

Hämeenlinnassa altistus ikäihmisten palveluissa

Lauantaina sairaanhoitopiiri tiedotti seitsemästä uudesta koronatartunnasta.

Myös Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten palveluissa on todettu covid-19-altistuksen mahdollisuus. Asia tuli tietoon sunnuntaina.

Altistukset kohdistuvat Voutilakeskuksen yhteen päivätoimintaryhmään, kolmeen kotihoidon asiakkaaseen sekä Voutilakeskuksessa sijaitsevaan lyhytaikayksikköön.

Juttua päivitetty:

4.10.2020 klo 9.35: Lisätty tieto Forssan kaupungin työntekijästä.

4.10. klo 10.36: Lisätty tieto kolmannesta tartunnasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic