Lounais-Häme Lounais-Häme

Forssan seudulla oli rattijuoppojen viikonloppu

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Poliisi sai viime viikonlopun aikana kiinni kuusi rattijuoppoa alueeltamme.

Rattijuopumusten sarja alkoi perjantaina iltapäivällä, kun poliisi sai ilmoituksen ojaan ajautuneesta autosta Ypäjän Palikkalassa.

Auton ääreltä löytyi kaksi paikallista miestä, toinen vuonna 1969 syntynyt ja toinen 1985 syntynyt. Molemmat olivat tuhdissa humalassa puhaltaen poliisin alkometriin lukemat 2,3 promillea ja 2,72 promillea.

Kaksikon kertomus tapahtuneesta oli hutera, mutta perusjuoni selvisi: toinen henkilöistä oli peruuttanut auton ojaan ja toinen yrittänyt ajaa sen sieltä pois.

Molemmat toimivat siis kuljettajina, joten kaksikkoa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Molemmilta puuttuu ajo-oikeus, joten heitä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Neljä rikkomusta yhdellä kerralla

Lauantaina kaksi rattijuoppoa jäi kiinni Forssassa ja sunnuntaina ulkopaikkakuntalainen mies ajeli Forssan Urjalantiellä huumeiden vaikutuksen alaisena.

Urjalantiellä ajellut jäi poliisiin haaviin seitsemännen kerran tänä vuonna ilman ajo-oikeutta. Hänen kulkuneuvoaan ei ollut katsastettu. Lisäksi kuljettajan autosta löytyi pieni määrä huumeita.

Kuljettajaa epäillään neljästä eri rikkomuksesta: rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Poliisi pysäytti sunnuntaina myös humppilalaisen vuonna 1980 syntyneen miehen, kun tämä ajoi Humppilantiellä ylinopeutta 27km/h. Kun mies pysäytettiin, hän puhalsi tarkkuusalkometriin lukeman 0,90 mg/l. Törkeän rattijuopumuksen raja on 0,53mg/l. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti