Lounais-Häme

Forssan seudulla rauhallista, Hämeenlinnan suunnalla täysi rähinä – Poliisilla oli hektinen yövuoro

Lounais-Suomen poliisi on aloittanut tutkinnan Kokemäen vakavasta liikenneonnettomuudesta, jossa moottoripyöräilijä ja polkupyöräilijä kuolivat. Kuva: Silja Viitala
Kuva: Silja Viitala

Hämeen poliisilla oli kesäisen vilkas vuorokausi. Ihmisiä oli liikkeellä runsaasti ja tehtäviä oli vuorokauden aikana 376, joista yövuoron aikana hoidettiin 240. Forssan seudulla oli rauhallista, mutta Hämeenlinnan suunnalla tehtäviä riitti.

Mies kärähti ratista kahdesti tunnin sisällä

Poliisipartio pysäytti varhain sunnuntaiaamuna henkilöauton Hämeenlinnan keskustassa. Autoa kuljetti keski-ikäinen mies, joka puhalsi tarkkuusalkometriin 0.61 mg/l tuloksen.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Sama mies tavattiin auton ratista vain noin tunti edellisestä ajosta. Humalatila oli laskenut rattijuopumuksen tasolle. Ajokieltoon määrääminen ei auttanut, joten nyt mies syyllistyi myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Ratissa tuhdissa humalassa

Hätäkeskus-ilmoitti sunnuntaiyönä kello 1.50 mahdollisesta rattijuoposta Hämeenlinnan Metsäkulmantiellä. Partio sai havainnon autosta samaiselta tieltä ja autoa kuljetti kolmekymppinen mies. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.79 mg/l tuloksen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Parikymppinen nainen kuljetti pakettiautoa alkoholin vaikutuksen alaisena sunnuntaiyönä yhden aikoihin Tiiriössä. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.78 mg/l tuloksen. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Nuorukaisella hurja ylinopeus

18-vuotias mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantai-iltana Tuuloksentiellä. Hän ajoi 149 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ajo-oikeudeton motoristi kaahasi huumeissa

Hätäkeskus ilmoitti lauantai-iltana tien sivuun ajaneesta moottoripyörästä Valtatiellä 3:lla Riihimäellä.

Moottoripyörästä oli tullut useita ilmoituksia, joiden mukaan se oli ohitellut autoja kovalla nopeudella. Yhden ilmoituksen mukaan kuljettaja olisi heilunut ajon aikana puukko kädessään.

Partio tapasi kyseisen nelikymppisen motoristin ilmoitetusta paikasta. Puukkoa miehen hallusta ei löytynyt, mutta hänen hallussaan oli sähkölamautin.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Miehellä oli B-luokan ajo-oikeus, joka ei oikeuta kuljettamaan moottoripyörää.

Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja vaaralliseen esineen hallussapidosta.

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic