Lounais-Häme Lounais-Häme

Lounais-Hämeessä sähköttä lähes 200 taloutta torstai-iltana - Pahin tilanne Urjalassa

Kanta-Hämeen pelastuslaitos raivasti keskiviikkona sähkölinjoille kaatuneita oksia eri puolilla maakuntaa. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Kanta-Hämeen pelastuslaitos raivasti keskiviikkona sähkölinjoille kaatuneita oksia eri puolilla maakuntaa. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudulla oli torstaiaamuna sähköttä edelleen reilut tuhat taloutta. Tilanne on parantunut päivän mittaan. Torstaina klo 20 sähköttä oli enää 172 taloutta, joista 163 Urjalassa ja loput Jokioisilla.

Urjalassa oli torstaiaamuna sähköttä yli tuhat asiakasta. Kello 14 sähköttömiä asiakkaita oli Urjalassa edelleen 886.

Forssassa lumimyräkän jäljiltä oli torstaiaamuna ilman sähköä vielä reilut 300 asiakasta, Tammelassa reilut 100 asiakasta ja Jokioisilla 80 asiakasta. Kello 14 sähköttömiä asiakkaita oli Forssassa 202, Tammelassa 184 ja Jokioisilla yhdeksän.

Sähköttömiä talouksia oli myräkän murjoessa enimmillään noin 60  000, joista suurin yksittäinen määrä Hämeenlinnassa, jossa ilman sähköä jäi yli 8  000 asiakasta. Aamukahdeksalta sähköttömiä talouksia oli edelleen noin 40  000 koko Suomessa. Kello 14 koko Suomessa oli sähköttömiä talouksia 15 418.

Forssassa lumituisku alkoi keskiviikkona aamupäivällä.

Sähkölinjoille pudonneet oksat ja märkä lumi aiheuttivat sähkökatkoja keskiviikkona eri puolilla Forssan seutua. Humppilassa hajosi myös muuntaja, mikä aiheutti lisää sähkökatkoja.

Sähköttömien talouksien määrä kasvoi iltaa kohden.

Iltakahdeksalta pahin tilanne Lounais-Hämeessä oli Urjalassa, jossa yli 2600 asiakasta oli vailla sähköä. Forssassa sähköttömiä asiakkaita oli tuhat, Humppilassa noin 250, Tammelassa 200 ja Jokioisilla 150.

Aurauskalusto pääsi Forssassa keskiviikkona hommiin.

Keskiviikkona riitti aurattavaa

Pelastuslaitoksella oli poikkeuksellisen työntäyteinen päivä myräkän johdosta.

Päivystävä Palomestari Pasi Lamminaho kertoo tehtäviä kertyneen puolen päivän jälkeen reilusti yli sata. Suurin osa näistä on vahingontorjuntatehtäviä.

– Puita on kaatunut eri puolilla maakuntaa. Osa puista on kaatunut teille, osa taas roikkuu lumen painosta tien päällä, muttei välttämättä vielä ole katkennut.

Myräkkä aiheutti ongelmia myös tieliikenteelle. Ulosajoja sattui maakunnassa useita. Kymppitiellä Hämeenlinnassa kaatuneen rekan perävaunun nostotyöt aiheuttavat iltapäivällä haittaa liikenteelle useita tunteja.

Lue lisää: Puu katkaisi junaliikenteen Humppilan ja Toijalan välillä – Vika saatiin korjattua torstaiaamuna

 

Päivitetty 19.12.2019 klo 7.26:

Päivitetty tieto lisääntyneistä sähkökatkoista ja pelastuslaitoksen tehtävistä.

Päivitetty 19.12.2019 klo 14.23:

Päivitetty tieto sähköttömistä asiakkaista.

Päivitetty 19.12.2019 klo 20:17:

Päivitetty tieto sähköttömistä asiakkaista.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat