Lounais-Häme

Forssan seudulla tuetaan kasvavia yrityksiä

Forssan Yrityskehitys tarjoaa uutta palvelua seudun kasvuyrityksille. Tavoitteena on tarjota tukea kasvussa oleville yrityksille, sillä myös kasvu tarvitsee ohjausta jatkuakseen.

Kasvuyrityksille palvelu tarkoittaa henkilökohtaista ohjausta ja myös yksilöllisen kasvusuunnitelman tekoa. Hanketta on suunniteltu yhdessä yritysten kanssa.

-Näiden yritysten kanssa on tullut esille juuri se kysymys, miten kasvuintoa pidetään yllä, ja miten kasvu saadaan tuottavaksi, Forssan Yrityskehityksen kehitysjohtaja Hannu-Heikki Saarinen kertoo.

Saarinen muistuttaa, että kasvava yritys muuttuu ja muutos – myös kasvu – tuo mukanaan ongelmia tai ainakin uusia, ratkaisuja kaipaavia asioita.

Kanta-Hämeen sisäisessä kasvuyritysvertailussa Forssan seutu pärjää hyvin. Forssan seudulle on tullut kahtena edellisvuotena molemmat kärkisijat Kanta-Hämeen Kasvupolku -tapahtumasta. Tänä vuonna kahden kärkeen ylsi jokioislainen FM Haus.

-Meillä on toimivien yritysten lisäksi hyviä ituja ja ideoita. Jos jotain saisi toivoa, niin lisää rohkeutta ja lisää kasvuhalukkuutta, Saarinen toteaa.

Pullonkaulana on usein yrityksen tyytyväisyys nykytilanteeseen. Saarinen varoittaa laakereilla lepäämisestä.

-Maailma muuttuu ja ajan hermolla on syytä pysyä. Työmailla ollaan tekemisissä tulevaisuuden kanssa, ja muutos yltää myös meille Forssaan.

Työ- ja elinkeinoministeriön määritelmä kasvuyrityksille on kova. Määritelmän mukaan yritys työllistää lähtötilanteessa vähintään 10 henkeä, ja työllisyyden kasvu on seuraavan kolmen vuoden aikana yli 20 prosenttia vuodessa.

Forssan Yrityskehitys katsoo kasvua laveammin. Kasvuyrityksenä nähdään yritys, jolla on halu kasvaa, ja jonka liikeidea kantaa.

-Meidän palvelumme tukee yritysten omaa tuotekehitystä ja uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

Saarinen muistuttaa myös TFT-verkostosta, johon Forssan liittyi viime vuonna. Verkosto luo teknologiayrityksille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kahdeksan korkeakoulun kanssa. Yhteistyö korkeakoulujen ja yritysten kanssa on ollut Forssan seudulla vähäistä.

Yrityskehitys suuntaa katsetta kasvuyrityksiin myös sen tähden, koska kasvavat yritykset ovat huomattavia työllistäjiä.

-Alueemme suurin musta pilvi on työpaikkojen puute. Jos saamme uusia työpaikkoja, joista osaajat ovat kiinnostuneita, myös väestökato voidaan taltuttaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic